20 Απριλίου 2024

Αλκοόλ : Πως επηρεάζει την σεξουαλική ζωή


Η κατανάλωση αλκοόλ βοηθά μερικούς ανθρώπους να χαλαρώσουν, να κοινωνικοποιηθούν και να γιορτάσουν. Αν και οι άνθρωποι αναμιγνύουν συνήθως το αλκοόλ και το σεξ, το αλκοόλ μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σεξουαλική δραστηριότητα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αλκοόλ για να μειώσουν τις αναστολές τους με την ελπίδα ότι θα μειώσει το άγχος και θα τους επιτρέψουν να κάνουν καλύτερο σεξ.

Αν και ένα ή δύο ποτά μπορεί να είναι ευεργετικά, η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα ενός ατόμου ανταποκρίνεται στη σεξουαλική δραστηριότητα και μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο ικανοποιητικό σεξ.

Πως το αλκοόλ επηρεάζει τις γυναίκες

  • Οι άνθρωποι αναμιγνύουν συνήθως το αλκοόλ και το σεξ, αλλά το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την έλξη, την διέγερση και τον σεξουαλικό κίνδυνο.
  • Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει μια σειρά επιδράσεων στη διέγερση των γυναικών, την επιθυμία, την ανταπόκριση και τη σεξουαλική συμπεριφορά.
  • Η έρευνα προτείνει ότι η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με το να αισθάνεσαι πιο ελκυστικός και να βρίσκεις τους άλλους πιο ελκυστικούς. Οι γυναίκες ανέφεραν επίσης ότι αισθάνονταν περισσότερη επιθυμία για σεξ όταν είχαν καταναλώσει αλκοόλ.
  • Ωστόσο, ένα παλαιότερη μελέτη προτείνει ότι αν και το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τη γυναικεία διέγερση, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει αρνητική φυσιολογική επίδραση και να μειώσει την απόκριση των γεννητικών οργάνων.
  • Το αλκοόλ μπορεί επίσης να επηρεάσει το σεξ επειδή έχει μούδιασμα στα γεννητικά όργανα. Άτομα που συμμετείχαν στην μελέτη ανέφεραν ότι το σεξ διήρκεσε περισσότερο μετά την κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο μπορεί να οφείλεται σε μειωμένη αίσθηση. Οι γυναίκες ανέφεραν επίσης λιγότερη κολπική λίπανση και δυσκολία στην επίτευξη οργασμού .

Επιδράσεις  του αλκοόλ στους άνδρες

  • Μερικοί λένε ότι το αλκοόλ τους δίνει θάρρος και αφαιρεί την αναστολή όταν πρόκειται για σεξ. Σε μια μελέτη, περισσότερα αρσενικά από τα θηλυκά ανέφεραν ότι είναι «λιγότερο επιλεκτικά» όταν αποφάσισαν να επιλέξουν με ποιον να κάνουν σεξ.
  • Τα αρσενικά έχουν αναφερθεί σε λιγότερη αίσθηση στα γεννητικά όργανα μετά την κατανάλωση αλκοόλ, που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στον οργασμό. Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι επίσης πιθανό να είναι πιο συχνό σε άνδρες που εξαρτώνται από το αλκοόλ.

Ακολουθεί βίντεο για το αλκοόλ

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ