Θεμιστοκλέους: Αυτά είναι τα προνόμια για τους εμβολιασμένους που συζητάμε

Το μεγαλύτερο κίνητρο για τον εμβολιασμό είναι η προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας, επισήμανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στο Mega, η συζήτηση για τα κίνητρα και τα προνόμια των εμβολιασμών θα ανοίξει τέλος του μήνα, όταν και θα έχουν ανοίξει όλα τα εμβόλια για την πλειοψηφία των πολιτών.

«Συγκεκριμένη συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα δεν έχει γίνει σε λεπτομερή βαθμό. Τα κίνητρα είναι η μεγαλύτερη ευκολία στις μετακινήσεις και στα θέματα δημόσιας υγείας τα λιγότερα διαγνωστικά τεστ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προχωρά ο εμβολιασμός στις νεαρότερες ηλικίες

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως το πρόγραμμα προχωρά κανονικά, με τους νέους να έχουν σπεύσει να κλείσουν το ραντεβού τους.

Την Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 25 – 29, ενώ στα ραντεβού που ήδη έχουν εξαντληθεί, θα προστεθούν επιπλέον.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, το 75% στις ηλικίες άνω των 65 έχουν εμβολιαστεί, ενώ μέλημα τώρα παραμένει να εμβολιαστεί και το υπόλοιπο 25%.

«Το εμβόλιο μας προστατεύει και πολλοί συνομήλικοί τους έχουν εμβολιαστεί με ασφάλεια άρα δεν χρειάζεται κανένας φόβος».

Εντός του καλοκαιριού το τείχος ανοσίας

Εντός του καλοκαιριού θα έχουμε πετύχει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, το οποίο εξαρτάται από 2 παραμέτρους.

Πρώτον, τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και 2ον τη συμμετοχή των πολιτών.

«Αυτές οι δυο παράμετροι θα καθορίσουν το τείχος ανοσίας. Μέσα καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί».

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στον εμβολιασμό πολιτών που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό, σημειώνοντας πως θα εμβολιαστούν με μία δόση 6 μήνες μετά την ημερομηνία της νόσησής τους.

Σχετικά με τις εγκύους, «κατηγορηματική σύσταση της επιτροπής είναι να κάνουν το εμβόλιο σε όποιον μήνα και να είναι», ενώ έχει συσταθεί επίσης η 2η δόση του εμβολίου να γίνεται με το ίδιο σκεύασμα της πρώτης, καθώς έτσι πετυχαίνετε μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here