Για κακούργημα κατηγορείται ο εφοπλιστής για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο

Την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής που σύμφωνα με τη δικογραφία εμπλέκεται στη δολοφονία στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020

Σε επίσημες ανακοινώσεις προχώρησε η αστυνομία για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Η έρευνα «ξεκλείδωσε» από μάρτυρα-κλειδί που με έναν χρόνο καθυστέρηση μίλησε στους αστυνομικούς για τους φυσικούς αυτουργούς και τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος.

Ο άνθρωπος αυτός είχε επαφή με τους δράστες και γνώριζε τα πάντα.

Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας φέρεται να είναι ο απότακτος αστυνομικός που αποφυλακίστηκε λίγο καιρό πριν την δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη τον Μάιο του 2021.

Σύμφωνα με την αστυνομία η εντολή δόθηκε μέσα από τη φυλακή, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, καθώς όταν έγινε η δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη ο απότακτος αστυνομικός ήταν έγκλειστος στις φυλακές Πατρών.

Παράλληλα αποσαφηνίζεται ο ρόλος του γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος φέρεται να έδωσε εν γνώσει του το σκάφος διαφυγής των δραστών.

Ο 44χρονος εφοπλιστής κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία – αδίκημα που είναι κακούργημα – καθώς σύμφωνα με τους αστυνομικούς που συνέταξαν τη δικογραφία φέρεται να γνώριζε για το σχέδιο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις συμμετοχή στο σχέδιο είχε και άτομο το οποίο είναι έγκλειστό στις φυλακές, όπως και δύο άτομα που αποθήκευσαν το σκάφος διαφυγής σε αποθήκη ξυλουργείου στην Ηλεία.

Ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας κατηγορείται σωματοφύλακας του εφοπλιστή ο οποίος είχε αναγνωριστεί από το ίδιο τον Ντίμη Κορφιάτη – όταν ζούσε – ως το άτομο που τον πυροβόλησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here