Κορονοϊός – Αργεντινή: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 84.000 – Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα


Κορονοϊός: Οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν τους 84.000 στην Αρεντινή με τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού να παρατείνονται     

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 689 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων του νέου κορονοϊού να ξεπερνά το όριο των 84.000, να φθάνει τους 84.628 νεκρούς ως εδώ.

Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 27.000 – επακριβώς 26.934 – κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό από τον Μάρτιο του 2020 να φθάνει τους 4.093.090.

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής είχαν χορηγηθεί μέχρι χθες 15,73 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 από την 29η Δεκεμβρίου, όταν άρχισε η εθνική εκστρατεία ανοσοποίησης. Έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση το 25% του πληθυσμού των 45 εκατομμυρίων. Η κυβέρνηση εντείνει την προσπάθειά της «για να εμβολιάσει, να εμβολιάσει και να εμβολιάσει», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι χθες.

Η Αργεντινή πλήττεται από δεύτερο κύμα που αποδίδεται κυρίως στην παραλλαγή Γάμμα, το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία.

Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε νωρίτερα την απόφασή του να παραταθούν ως τουλάχιστον την 25η Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

«Θα παρατείνουμε την απόφαση που είχαμε λάβει ήδη», είπε ο κεντροαριστερός αρχηγός του κράτους στη διάρκεια εκδήλωσης σε κέντρο υγείας, προσθέτοντας πως θα κατατεθεί σύντομα σχέδιο νόμου στο κοινοβούλιο προκειμένου «να συμφωνήσουμε» σε νέα μέτρα.

Οι ισχύοντες περιορισμοί συμπεριλαμβάνουν την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς μόνο από εργαζόμενους που κρίνεται απολύτως απαραίτητο να πηγαίνουν στις δουλειές τους και την τηλεκπαίδευση.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ