27 Απριλίου 2024

Πόροι δέρματος : Συμβουλές για καθαρή επιδερμίδα


Μερικές φορές, οι πόροι φράσσονται με λάδι και νεκρά κύτταρα που το δέρμα ρίχνει καθημερινά. Μέσω της σωστής φροντίδας του δέρματος και της θεραπείας του δέρματος, ένα άτομο μπορεί να διαχειριστεί ή να καθαρίσει τους φραγμένους πόρους.

Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές για μία καθαρή επιδερμίδα με ανοιχτούς πόρους.
Χρησιμοποιήστε προϊόντα που δεν φράζουν τους πόρους
  • Είναι τα  προϊόντα μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος και προστασίας από τον ήλιο που η ετικέτα τα περιγράφει ως μη συμμογενή ή χωρίς λάδια.

Αποφύγετε το ξύσιμο ή το μάζεμα

  • Μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν δελεαστικό να ξύσουν, να μαζέψουν ή να τρίψουν τους φραγμένους πόρους και την ακμή, διότι αυτή η μέθοδος, μπορεί να τα κάνει χειρότερα προκαλώντας βλάβη στο δέρμα.

Απαλός καθαρισμός

  • Η χρήση ενός απαλού, ισορροπημένου pH καθαριστικού δύο φορές την ημέρα με ζεστό (αλλά όχι ζεστό) νερό είναι ένας μη ερεθιστικός τρόπος για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα.
  • Είναι καλή ιδέα να πλένετε απαλά το πρόσωπο, καθώς ο έντονος καθαρισμός μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και να τραβήξει την προσοχή στους φραγμένους πόρους.

Απολέπιση

  • Η απολέπιση περιλαμβάνει την αφαίρεση νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος. Κάτι τέτοιο μπορεί να μειώσει την υφή των φραγμένων πόρων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να τους ξεμπλοκάρετε.
  • Υπάρχουν δύο τύποι απολέπισης: η μηχανική απολέπιση, η οποία περιλαμβάνει τη φυσική απομάκρυνση του νεκρού δέρματος χρησιμοποιώντας ένα πανί ή πινέλο και τη χημική απολέπιση, στην οποία ένα άτομο χρησιμοποιεί ένα ασφαλές οξύ προϊόν για να διαλύσει τα συντρίμμια.
  • Σαλικυλικό οξύ είναι ένα δημοφιλές χημικό απολεπιστικό που μπορεί να βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τους πόρους. Είναι επίσης χρήσιμο για τη θεραπεία της ακμής, της υπερχρωματισμού και άλλων συνηθισμένων δερματικών παθήσεων. Ένα άτομο πρέπει να χρησιμοποιεί αντηλιακό παράλληλα με χημικά απολεπιστικά, καθώς αυτά τα προϊόντα κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στο υπεριώδες φως.

Ακολουθεί βίντεο για βαθύ καθαρισμό

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ