Σόιμπλε: Μπορεί να φανταστεί ακόμη μια άλλη θητεία ως πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου

Κανενός Γερμανού πολιτικού η θητεία στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) δεν έχει διαρκέσει περισσότερο όσο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

O 78χρονος πολιτικός δεν σκέφτεται ακόμη τη συνταξιοδότηση και εγγράφει υποθήκη για το μέλλον.

Ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ότι μπορεί να φανταστεί ότι θα κατέχει κάποιο αξίωμα, μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου.

«Μου αρέσει το συγκεκριμένο αξίωμα. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να αναμένουμε το αποτέλεσμα των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Η ισχυρότερη κοινοβουλευτική ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο δικαίωμα, να προτείνει τον πρόεδρο του κοινοβουλίου», δήλωσε ο Σόιμπλε στην FAZ.

Γεννημένος στο Φράιμπουργκ, ο Σόιμπλε είναι μέλος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) από το 1972. Υπήρξε ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών δύο φορές (1989 έως 1991 και 2005-2009) και ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών (2009 έως 2017).

Στην επερχόμενη προεκλογική εκστρατεία, ο Σόιμπλε θέλει επιπλέον να προσπαθήσει να διασφαλιστεί ότι «το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) δεν θα έχει επιτυχία. «Αλλά δεν είναι σοφό να αποκλείσουμε ανθρώπους που ψηφίζουν ένα κόμμα που δεν μου αρέσει από τη δημοκρατική συζήτηση», τόνισε ο 78χρονος πολιτικός στην εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

Πηγή : Frankfurter Allgemeine Zeitung

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ