Αυστρία – Κορονοϊός: Ο εμβολιασμός απέτρεψε περισσότερους από 1.800 θανάτους από Covid-19 στη χώρα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το αυστριακό υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι ο εμβολιασμός κατά του νέου κορονοϊού απέτρεψε μέχρι το τέλος Απριλίου 1.800 θανάτους στην Αυστρία, όπως προκύπτει από σημερινή απάντησή του σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κόμματος της αντιπολίτευσης ΝΕΟΣ, ενώ υπολογίζει σε 1.755 τον αριθμό των ανθρώπων, των οποίων – χάρη στον εμβολιασμό – δεν κατέστη αναγκαία η εισαγωγή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Για τον υπολογισμό του μοντέλου, το υπουργείο έχει συγκρίνει αυτά τα στοιχεία με τις τιμές που θα ήταν αναμενόμενες χωρίς εμβολιασμό, με τη βασική υπόθεση του να στηρίζεται στο ότι ο αριθμός των λοιμώξεων και των θανάτων χωρίς εμβολιασμό θα είχε επίσης εξελιχθεί σε ηλικίες άνω των 65 ετών και, ανάλογα των περιπτώσεων, σε ηλικίες 16 έως 65 ετών.

Ο αρμόδιος για θέματα υγείας του NEOS Γκέραλντ Λόακερ καλεί τώρα την κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του πληθυσμού της χώρας έως το φθινόπωρο.

Μέχρι στιγμής, 10.662 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Αυστρία μετά από λοίμωξη με το νέο κορονοϊό – και οι 2.200 από αυτούς έχασαν τη μάχη με τον θάνατο τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021.

Για άλλη μια φορά, ωστόσο, η απάντηση στο ερώτημα δείχνει, σύμφωνα με παρατηρητές στη Βιέννη, την ανεπαρκή κατάσταση δεδομένων για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς το υπουργείο Υγείας επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να υπολογίσει το ποσοστό των ασθενών υψηλού κινδύνου που έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του Covid-19.

Για τις νοσηλείες, το υπουργείο έπρεπε να καταφύγει σε υπολογισμούς από την Κοινοπραξία Προγνώσεων Covid επειδή δεν υπήρχαν „πραγματικά δεδομένα” από τα νοσοκομεία για την υπό εξέταση περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ