Διπλωματικός «γρίφος»: Τι έκανε ο Μπάιντεν όταν τον ρώτησαν αν εμπιστεύεται τον Πούτιν;


Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν επισήμανε στους δημοσιογράφους πως εμπιστεύεται τον Ρώσο πρόεδρο με την αντίδρασή του σε ερώτηση δημοσιογράφου στην αρχή της συνόδου μεταξύ των δύο ανδρών στη Γενεύη, τόνισε ο Λευκός Οίκος, ύστερα από σχόλια δημοσιογράφων τα οποία κυκλοφόρησαν ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την έναρξη της συνόδου, ο Μπάιντεν φάνηκε να κάνει νεύμα πως «ναι», εμπιστεύεται τον Ρώσο πρόεδρο, κουνώντας το κεφάλι του κατά τις φωτογραφίσεις, όταν ακούστηκε ερώτηση εάν εμπιστεύεται τον Πούτιν.

Το νεύμα του προέδρου σχολιάστηκε αστραπιαία, και η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, είπε αργότερα πως στην σκηνή επικρατούσε χάος, με τους δημοσιογράφους να φωνάζουν.

Όπως υπογράμμισε, ο Μπάιντεν ξεκάθαρα δεν απαντούσε σε κάποια ερώτηση συγκεκριμένα, αλλά έκανε νεύματα γενικότερα προς την κατεύθυνση του Τύπου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Μπάιντεν τη Δευτέρα είπε σε δημοσιογράφους πως η προσέγγισή του προς τον Πούτιν θα ήταν «πρώτα επιβεβαιώνουμε και μετά εμπιστευόμαστε».

Η συνάντηση αναμένεται να διαρκέσει 4 με 5 ώρες, με συζητήσεις πάνω σε θέματα όπως ο έλεγχος των εξοπλισμών, οι επιθέσεις χάκερ και οι παρεμβάσεις σε εκλογές. Οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου αντί για μία κοινή.

Χώρος συνάντησης των δύο ηγετών είναι η Villa La Grange, δίπλα στη Λίμνη της Γενεύης. Είναι η πρώτη φορά που ο Τζο Μπάιντεν συναντά ως πρόεδρος τον Πούτιν.

Τα θέματα συζήτησης περιλαμβάνουν τον έλεγχο των εξοπλισμών, τις κυρώσεις και τις αμερικανικές κατηγορίες προς τη Ρωσία για παρεμβάσεις σε εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι προσδοκίες από τη συνάντηση στη βίλα, που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη της Γενεύης, είναι γενικότερα χαμηλές. Και οι δύο ηγέτες έχουν πει ότι ελπίζουν σε πιο σταθερές και προβλέψιμες σχέσεις, αν και τα «μέτωπα» διαφωνίας είναι πολλά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ