Γλυκά Νερά: «Μαρτυρικός» ο θάνατος της Καρολάιν – Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική έκθεση

Για «αγωνιώδη» θάνατο της 20χρονης κάνει λόγο η ιατροδικαστική έκθεση, που από τα ευρήματα της έρευνας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το νεαρό κορίτσι δεν πέθανε από ασφυξία λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Αποκαλυπτική η κατάθεση της ιατροδικαστού της υπόθεσης που απέκλεισε την πιθανότητα ένας άνθρωπος στην ηλικία του πιλότου να έμεινε 2 ώρες αναίσθητος, αλλά και του εκπαιδευτή του που «αναγνώρισε» τα κοινά σημεία της υποτιθέμενης ληστείας με όσα συνέβησαν στον ίδιο και τη σύζυγο του κάποια χρόνια νωρίτερα.

Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστής μόλις είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας, θεώρησε ότι έπρεπε να το βγάλει αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογία εργαστήρια.

«Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 το λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος», αναφέρει η Ιατροδικαστής.

«Αποκλείω να είχε παραμείνει ο πιλότος σε κατάσταση αναισθησίας επί 2 ώρες»

Η ίδια υποστήριξε ότι ο πιλότος αποκλείεται να έμεινε για δυο ώρες αναίσθητος, όπως ισχυρίστηκε. «Τον εξέτασα περίπου στις δύο το μεσημέρι, δηλαδή 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα. Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας», αναφέρει η Ιατροδικαστής εξηγώντας ότι η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. «Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές» καταλήγει.

Τι κατέθεσε η μαμά της Καρολάιν

Κρυφή κρατούσε από τη μητέρα της την κατάσταση την οποία βίωνε η 20χρονη Καρολάιν, δείχνοντας πως όλα ήταν καλά με το σύζυγο της.

«Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει γίνει. Η Καρολάιν ήταν πολύ καλό παιδί, άριστη μαθήτρια και συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες. (…) Με τον Μπάμπη γνωρίστηκαν στην Αλόννησο όταν ήταν 16 χρονών περίπου. Είχαν γνωριστεί σε κοινή παρέα. Εμείς ξέραμε για την σχέση τους και αν και η Καρολάιν ήταν λίγο μικρή σε ηλικία βλέπαμε ότι είναι αγαπημένοι και στηρίξαμε τα παιδιά», είπε η μητέρα της.

Μάλιστα, περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι η κόρη της ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη με το μωράκι της. «Πριν 11 μήνες γέννησε ένα κοριτσάκι τη Λυδία. Από τότε την έβλεπα κάθε μέρα πολύ χαρούμενη κι ευτυχισμένη και μου έλεγε ότι περνάει παρά πολύ καλά. Δε μου έκανε ποτέ παράπονα ότι κουράζεται ή ότι έχει προβλήματα. Μιλούσαμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο με βίντεοκλήση και μπορούσα να βλέπω ότι πράγματι είναι καλά. Στο τηλέφωνο μιλήσαμε τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας. Δεν μου φάνηκε να την απασχολεί κάτι. Είπαμε καληνύχτα και κλείσαμε το τηλέφωνο. Την επόμενη μέρα το πρωί ήμουν στο σπίτι μου στην Αλόννησο, ήρθαν κάποιες φίλες μου και μου είπανε για το κακό που έγινε. Έκανα και εγώ κάποια τηλεφωνήματα και σιγουρεύτηκα για το κακό. Τι έγινε μέσα στο σπίτι δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω γιατί με πονάει πολύ. Δόξα τω Θεώ η Λυδία είναι καλά».

Την δίκη του τραυματική εμπειρία με ληστές περιέγραψε ο εκπαιδευτής του πιλότου, που υπήρξε θύμα ληστείας στο Αλεποχώρι.

«Άφησα λίγες μέρες να περάσουν και μετά την κηδεία της συζύγου του, τον πήρα τηλέφωνο. Εγώ θύμισα στον Μπάμπη ότι πριν λίγα χρόνια είχα πέσει θύμα ληστείας στο σπίτι μου. Στην ροή της κουβέντας και στις περιγραφές που κάναμε καταλάβουμε ότι υπήρχαν πολλές ομοιότητες στις δύο αυτές περιπτώσεις. Ο Μπάμπης όπως μου είπε θυμόταν το περιστατικό και μένα που ‘χα τραύματα στο κεφάλι. Η ληστεία που είχε γίνει σε μένα και τη σύζυγό μου ήταν βάναυση αφού η γυναίκα μου νοσηλεύτηκε πολλές μέρες στο ΚΑΤ από το ξύλο που είχε φάει από τους ληστές και στην αρχή δεν ξέραμε αν θα καταφέρει να ζήσει. Γι’ αυτό το λόγο εκείνο το διάστημα συζητιόταν πολύ στην εταιρεία που δούλευα παλιά και σε όλα τα αεροδρόμια που υπήρχαν γνωστοί μου. Για το περιστατικό αυτό είχα μιλήσει και σε προσωπικό επίπεδο με πολλούς συναδέλφους και φυσικά το είχαμε συζητήσει πολύ και με τον Μπάμπη που είχα μία ιδιαίτερη σχέση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μαρτυρία γειτόνισσας: «Άκουσα ένα γκντουπ»

Την ώρα που σύμφωνα με τις αρχές επήλθε ο θάνατος της Καρολαιν, η γειτόνισσα του ζευγαριού κατέθεσε ότι άκουσε θόρυβο από το διπλανό σπίτι. «Σαν άνθρωπος κοιμάμαι πολύ ελαφρά. Την 4:20 ώρα άκουσε ένα θόρυβο σαν «γντουπ» και αμέσως μετά έναν ήχο που έβγαλε ο σκύλος της Καρολάιν. Αυτός ο ήχος ήταν στιγμιαίος και κατάλαβα ότι ήταν κλάμα του ζώου και όχι γάβγισμα. Αυτό σας το λέω γιατί αγαπάω πολύ τα ζώα και καταλαβαίνω πότε ένα σκυλί κλαίει. Πάντως γάβγισμα δεν άκουσα καθόλου ούτε πριν ούτε μετά το κλάμα του ζώου. Αν ο σκύλος των παιδιών δίπλα γαβγίζει θα το άκουγα σίγουρα. (…) Για να συνεχίσω όμως αυτό που σας έλεγα μετά το κλάμα του σκύλου το μόνο που άκουσα ήταν κάποια βήματα στην σκάλα. Απ’ όσο κατάλαβα αυτά τα βήματα ήταν από έναν άνθρωπο και μου φάνηκε σαν να κατέβαινε τη σκάλα. Στην ερώτηση που μου κάνετε σας λέω πως δεν άκουσα καθόλου ούτε φωνές ούτε ουρλιαχτά από το σπίτι των παιδιών εκείνη τη νύχτα. Αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγα σίγουρα κι αυτό αφού όπως σας είπα άκουγα τα νιαουρίσματα από τις γάτες πόσο μάλλον τη νύχτα που δεν ακούγονται γενικά θόρυβοι, σίγουρα θα άκουγα ουρλιαχτά».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ