ΟΑΕΔ : Υποχρεώσεις εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα

Σε, αυτό το άρθρο σας βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε όλες τις υποχρεώσεις που έχετε όταν βρίσκεστε εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Παρακάτω σας αναλύουμε όλα όσα πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα. Κατά την εγγραφή τους στο μητρώο ανέργων, οι συναλασσόμενοι/-ες υποχρεούνται σε:

  • Ενεργή Αναζήτηση Εργασίας*
  • ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας σε περίπτωση που συντρέχει λόγος διαγραφής δελτίου ανεργίας
  • ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας σε περίπτωση μετάβασης στο εξωτερικό άνω των είκοσι (20) ημερών ανά ημερολογιακό έτος ή άνω των είκοσι (20) συνεχόμενων ημερών σε διαφορετικά ημερολογιακά έτη
  • ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας σε περίπτωση αλλαγής στα στοιχεία ταυτοποίησής τους και σε περίπτωση μεταβολής των προσωπικών τους στοιχείων
  • υποχρεωτική συμπλήρωση Ηλεκτρονικού Ερωτηματολογίου (Profiling) πριν από τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης (ΑΣΔ)  (Εδώ θα μπει στη συνέχεια και σχετικός σύνδεσμος για το Profiling)
  • συνεργασία με Εργασιακό Σύμβουλο για τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης (ΑΣΔ) (Αντίστοιχακαι εδώ θα μπει σχετικός σύνδεσμος που θα παραπέμπει στη Συμβουλευτική)
  • δήλωση συμμετοχής ή πρόθεσης συμμετοχής σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ή εκπαίδευσης. Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων οφείλουν να ενημερώσουν εντός δέκα (10) ημερών μετά την πρώτη ανανέωση του δελτίου ανεργίας από την έναρξη του προγράμματος ή κατά την πρώτη αυτοπρόσωπη παρουσία στην αρμόδια Υπηρεσία μετά την έναρξη του προγράμματος.

*Η Ενεργή Αναζήτηση περιλαμβάνει :

α) επαφή με δημόσιο και ιδιωτικό γραφείο απασχόλησης,

β) αποστολή αίτησης πρόσληψης απευθείας σε εργοδότες,

γ) διερεύνηση προοπτικών εργασίας μέσω συνδικάτων κ.λπ.,

δ) συμμετοχή σε διαγωνισμούς με σκοπό τη πρόσληψη,

ε) συμμετοχή σε προγράμματα συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης, επιχειρηματικών δράσεων και ανάπτυξης δεξιοτήτων, στ) εξασφάλιση αδειών ή και πόρων για την ανάληψη επιχειρηματικών δράσεων.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ