Κρέας: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατάψυξη του κρέατος

Ανάλογα με την κοπή και τον τύπο του κρέατος, τα άψητα κρέατα μπορούν να διατηρηθούν στον καταψύκτη και να παραμείνουν σε υψηλή διατροφική ποιότητα από 1-2 μήνες.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις σωστές οδηγίες για την αποθήκευση και την κατάψυξη του κρέατος προκειμένου να διασφαλίσετε την ασφάλειά του και να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων.

Αυτό το άρθρο θα πραγματευθεί τη σημασία της ασφαλούς αποθήκευσης του κρέατος.

Η σημασία της ασφαλούς αποθήκευσης του κρέατος

Η ασφαλής αποθήκευση μπορεί να προστατεύσει το κρέας από την ποιότητα και την απώλεια γεύσης καθώς και την ανάπτυξη βακτηρίων.

Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) σημειώνει ότι η ασφαλής αποθήκευση κρέατος στον καταψύκτη στους 0 ° F (-18 ° C) μειώνει τη θερμοκρασία σε σημείο που αναστέλλει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη βακτηρίων.

Οι θερμότερες θερμοκρασίες από αυτό μπορούν να επιτρέψουν την ανάπτυξη βακτηρίων στο κρέας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες στον άνθρωπο. Γι’ αυτό το κρέας που αποθηκεύεται στο ψυγείο διατηρείται συνήθως μόνο για λίγες ημέρες. Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων αλλά όχι σε αρκετά μεγάλο βαθμό ώστε να εμποδίσουν το φαγητό να χαλάσει.

Η σωστή κατάψυξη προστατεύει επίσης από τα παθογόνα βακτήρια, τα οποία είναι τα βακτήρια που κρύβονται πίσω από τις ασθένειες, οι οποίες προκαλούνται από το αλλοιωμένο φαγητό αλλά είναι επίσης υπεύθυνα και για την τροφική δηλητηρίαση.

Η ασφαλής αποθήκευση προστατεύει επίσης το κρέας από τη γεύση και την απώλεια ποιότητας. Ορισμένες ενώσεις στο κρέας οξειδώνονται και διασπώνται αρκετά γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αισθητή απώλεια της γεύσης.

Οι σωστές τεχνικές αποθήκευσης – όπως το κάπνισμα και η κατάψυξη – μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση αυτής της διαδικασίας ή στην πρόληψη μερικής ή όλης απώλειας της ποιότητας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here