5 διάσημοι που δεν έχασαν τον στόχο τους και πέτυχαν


Οι διάσημοι και επιτυχημένοι, λένε, είναι ακριβώς σαν εμάς. Και, εντάξει, ίσως να μην ισχύει απόλυτα αυτό. Αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλοί διάσημοι που δεν τους νοιάζει και τόσο πολύ να ταράξουν τα νερά, να πέσουν και να ξανασηκωθούν, ή και να βάλουν την ζωή τους στην άκρη μέχρι να αναγνωριστούν.

Και, ναι, ένας άνθρωπος πιο ορθολογιστής θα έλεγε ότι έκαναν του κεφαλιού τους. Ότι δεν πρόσεχαν. Πάνω-κάτω αυτά που μπορεί να έχεις ακούσει κι εσύ από την μαμά σου κάθε φορά που μιλάς για όλα αυτά που θες να κάνεις. Κι επειδή οι άνθρωποι που θέλουν πραγματικά κάτι, δεν το βάζουν ποτέ κάτω και τα καταφέρνουν, ας δούμε και πέντε ιστορίες ανθρώπων που και δεν άφησαν κανέναν να τους σταματήσει, και πέρασαν μια χαρά εν τέλει.

Oprah Winfrey
Αυτή η γυναίκα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Είναι πάμπλουτη, έγινε η πιο διάσημη τηλεπαρουσιάστρια και στις χρυσές εποχές της καθόριζε μεγάλα κομμάτια της αμερικάνικης ζωής. Μέχρι που αποφάσισε να… “ηρεμήσει” και να ιδρύσει το δικό της κανάλι (και να μετράει τα λεφτά της). Και όλα αυτά την χαρακτηρίζουν ως έναν πολύ δυνατό άνθρωπο, αλλά αυτό γίνεται ακόμα πιο φανερό αν αναλογιστείς την ιστορία της: προερχόμενη από μια οικογένεια στην οποία έζησε σεξουαλική κακοποίηση από μικρή ηλικία, στα χέρια τριών τουλάχιστον ατόμων, η Oprah έμεινε έγκυος στα 14, γέννησε μόνο για να χάσει το μωρό της δύο εβδομάδες μετά, και παρ’ όλα αυτά κατάφερε και τελείωσε το λύκειο με άριστα, κέρδισε πλήρη υποτροφία για να σπουδάσει, και τα υπόλοιπα είναι πλέον γνωστά…

Steven Spielberg
Το όνομά του έχει ταυτιστεί με μερικές από τις πιο επιτυχημένες (και καλές, παράλληλα) ταινίες όλων των εποχών. Πού μπορεί να τα βρήκε σκούρα ένας τόσο δημοφιλής άνθρωπος; Κι όμως, ο δημιουργός πίσω από ταινίες-μεγαθήρια, όπως το Jurassic Park, απορρίφθηκε από τους εξεταστές προσπαθώντας να μπει σε σχολή κινηματογράφου τρεις φορές. Προφανώς, αυτό δεν τον σταμάτησε, και βρήκε τον τρόπο να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, και ίσως να ξυπνήσει και τα όνειρα εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα από τις εικόνες του. Μάλιστα, 35 χρόνια μετά, το 2002, επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο για να πάρει το πτυχίο του, σαν “ευχαριστώ” στους γονείς του, που δεν έπαψαν να πιστεύουν σε αυτόν.

Jim Carrey
Όντας από τους πιο πετυχημένους κωμικούς ηθοποιούς παγκοσμίως, ο Jim Carrey δεν χρειάζεται συστάσεις. Και, σίγουρα, οι πιο δραματικοί ρόλοι που ενσάρκωνε συχνά-πυκνά μας είχαν δείξει ότι δεν είναι μόνο κωμωδία. Αλλά το πόσο δύσκολος ήταν ο δρόμος του για να φτάσει μέχρι εδώ δεν το γνωρίζαμε. Στα 14 του Jim, η οικογένειά του έχασε κάθε εισόδημα, αναγκάστηκαν να μείνουν σε ένα τροχόσπιτο στην αυλή συγγενών τους, και ο νεαρός κωμικός εργαζόταν οχτώ ώρες σε εργοστάσιο (μαζί με το σχολείο) για να τα βγάζουν πέρα. Στα 15 του ξεκίνησε να κάνει κωμωδία—και τα πήγε χάλια. Κανείς δεν ενδιαφερόταν για αυτά που είχε να πει, αλλά εκείνος στα 16 παράτησε το σχολείο για να αφοσιωθεί στην κωμωδία 100%, μετακομίζοντας στο Λος Άντζελες. Μια από τις νύχτες του εκεί, έγραψε στον εαυτό του μια επιταγή για 10 εκ. δολάρια, για την γιορτή των Ευχαριστιών του 1995. Λίγες μέρες πριν λήξει η… προθεσμία που έδωσε στον εαυτό του, έφτασε αυτά τα χρήματα με τον μισθό του από την τεράστια επιτυχία “Ο Ηλίθιος & Ο Πανηλίθιος”. Την “επιταγή” άφησε στο φέρετρο του πατέρα του.

J.K. Rowling
Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ είναι από τις πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο—και δικαίως: έφτιαξε ένα δικό της σύμπαν, και το γέμισε με χαρακτήρες και ιστορίες που στιγμάτισαν την παιδική ηλικία εκατομμυρίων ανθρώπων. Και επίσης δεν πέρασε καθόλου καλά μέχρι να βγάλει αυτά τα λεφτά, και αξίζει μέχρι και την τελευταία δεκάρα. Τρία χρόνια πριν εκδοθεί ο πρώτος Χάρι Πότερ, η J.K Rowling μόλις είχε γίνει χωρισμένη μητέρα, ζούσε με κρατικά επιδόματα και με το ζόρι μπορούσε να ταΐσει το μωρό της. Όταν προσπαθούσε να στείλει το βιβλίο σε εκδότες, δεν είχε λεφτά για φωτοτυπίες, και έγραφε μία-μία τις κόπιες σε γραφομηχανή. Οι εκδότες, από την άλλη, δεν ενδιαφέρονταν και τόσο – δώδεκα φορές την απέρριψαν – μέχρι που ο (μικρός, τότε) εκδοτικός οίκος Bloomsbury της είπε το ναι, επειδή η οκτάχρονη κόρη του αφεντικού λάτρεψε το βιβλίο.

Stephen King
Ομολογουμένως ο πιο διάσημος και επιτυχημένος συγγραφέας τρόμου του τελευταίου αιώνα. Έχει γράψει πολλά αριστουργήματα και έχει βγάλει ακόμα περισσότερα λεφτά από τις πωλήσεις αλλά και τα δικαιώματα μεταφοράς τους σε κάθε είδους οθόνη. Δεν ήταν, όμως, πάντα έτσι. Επειδή πριν ο King κάνει το μεγάλο μπαμ με την Κάρι του, αυτός και η γυναίκα του, επίσης συγγραφέας, ζούσαν σε ένα τροχόσπιτο, κάνοντας πολλές δουλειές ταυτόχρονα για να συντηρηθούν. Στον γάμο τους φορούσαν ρούχα δανεικά, και αναγκάστηκαν να πετάξουν το τηλέφωνό τους επειδή δεν είχαν να το πληρώσουν. Η επιτυχία, όμως, δεν άργησε, κι ας κοιτούσε ο King τις επιστολές απόρριψης που κάρφωνε στον τοίχο—εξήντα, για την ακρίβεια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ