JFK, ο άπιστος: 10 διάσημες ερωμένες του πιο «κακού παιδιού» που πέρασε απ’ το Λευκό Οίκο (pics)


Ο ιστορικός Ρόμπερτ Γουότσον, ερευνητής της σ…ξουαλικής ζωής όλων των προέδρων των ΗΠΑ, έχει καταλήξει ότι τουλάχιστον 7 εξ’ αυτών, από τον Τόμας Τζέφερσον έως τον Μπιλ Κλίντον, είχαν παράνομες ερωτικές σχέσεις τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της θητείας του. Κανείς όμως δεν μπορούσε να συγκριθεί με τον θρυλικό και σε αυτό το πεδίο δράσης JFK…

«Αν δεν κάνω σ…ξ κάθε μέρα με πιάνει πονοκέφαλος». Ήταν μια ατάκα που ο Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι δεν δίστασε να την ξεστομίσει είτε είχε συνομιλητή τον butler του Λευκού Οίκου, είτε τον Βρετανό πρωθυπουργό Χάρολντ ΜακΜίλαν.

Αυτό που δεν έλεγε βέβαια (αλλά άφηνε να εννοηθεί) είναι ότι ιδανικά θα έβρισκε αντίδοτο για τον πονοκέφαλο, κάνοντας σ…ξ με διαφορετική γυναίκα κάθε μέρα.

Ο ιστορικός Ρόμπερτ Γουότσον, ερευνητής της σ…ξουαλικής ζωής όλων των προέδρων των ΗΠΑ, έχει συμπεράνει ότι τουλάχιστον εφτά εξ’ αυτών, από τον Τόμας Τζέφερσον έως τον Μπιλ Κλίντον, είχαν παράνομες ερωτικές σχέσεις τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της θητείας του. Κανείς όμως δεν μπορούσε να συγκριθεί με τον θρυλικό και σε αυτό το πεδίο δράσης JFK.

Σαν σήμερα (29/05) δεν γεννήθηκε μόνο ο πιο διάσημος πολιτικός της ιστορίας, αλλά και ένας από τους πιο δεινούς… καρδιοκατακτητές του 20ου αιώνα. Ο βιογράφος του, Ρόμπερτ Ντάλεκ, τον περιγράφει ως έναν «ψυχαναγκαστικό κυνηγό θηλυκών, που ακόμα και ο ίδιος αδυνατούσε να εξηγήσει την ακόρεστη ανάγκη για σ…ξ με διαφορετικές γυναίκες».

Ο πιο άπιστος πρόεδρος που πέρασε ποτέ από το Λευκό Οίκο έθεσε αξεπέραστα στάνταρ συμπεριφοράς ενός «κακού» παιδιού. Οι ερωτικές περιπέτειες του έχουν απασχολήσει  τον αμερικανικό Τύπο… λίγο λιγότερο από τη δολοφονία του. Και υπάρχουν τουλάχιστον 10 καλοί λίγοι για αυτό.

Μέριλιν Μονρόε

JFK, ο άπιστος: 10 διάσημες ερωμένες του πιο «κακού παιδιού» που πέρασε απ’ το Λευκό Οίκο

Γνωρίστηκαν το Φεβρουάριο του 1962 όταν η σταρ του Hollywood προσεκλήθη σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, με ομιλητή τον JFK. «Επιτέλους, είσαι εδώ!», της φώναξε από το βήμα, δίκην χαιρετισμού και… κολακείας. Ακολούθως της έδωσε το τηλέφωνο του και την προσκάλεσε να περάσουν τον επόμενο μήνα ένα διήμερο στο Παλμ Σπρινγκς, με την υποσημείωση ότι η Τζάκι δεν θα ήταν μαζί του.

Για την Μονρόε το διήμερο αυτό ήταν ίσως η αρχή του τέλους, καθώς ο ανεκπλήρωτος έρωτάς της για τον Κένεντι είναι για πολλούς αναλυτές ένας από τους λόγους που την οδήγησαν τόσο πρόωρα στο θάνατο. Σύμφωνα με το βιβλίο «These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie», η Μέριλιν είχε παίξει τα ρέστα της για να χωρίσει το ζεύγος, αποκαλύπτοντας η ίδια στην Τζάκι για τη σχέση της με τον σύζυγό της.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, Κρίστοφερ Αντερσεν, είχε τηλεφωνήσει στον Λευκό Οίκο λέγοντας στην Τζάκι ότι ο πρόεδρος της είχε υποσχεθεί πως θα εγκατέλειπε για χάρη της την οικογένειά του. Η απάντηση της απατημένης ωστόσο, η οποία γνώριζε για τα παραστρατήματά του άνδρας της, ήταν ιδιαίτερα ψυχραιμη: «Μέριλιν, θα τον παντρευτείς, αυτό είναι υπέροχο! Και θα μετακομίσεις στο Λευκό Οίκο, θα αναλάβεις τις ευθύνες της Πρώτης Κυρίας, εγώ θα φύγω από εδώ και εσύ θα έχεις όλα τα προβλήματα»!

Μάρλεν Ντίτριχ

JFK, ο άπιστος: 10 διάσημες ερωμένες του πιο «κακού παιδιού» που πέρασε απ’ το Λευκό Οίκο

Η θρυλική Γερμανίδα καλλιτέχνης ήταν επί σειρά ετών φίλη και εν συνεχεία ερωμένη του πατέρα του Κένεντι, Τζόε. Το Σεπτέμβριο του 1963 αποδέχτηκε μια πρόσκληση του JFK για ποτό στο Λευκό Οίκο. Εκείνη ήταν πια 60 ετών και έπαιζε μονόπρακτο σε θέατρο της Ουάσινγκτον. Αν και 20 χρόνια νεότερος ο Κένεντι δεν είχε καμία αμφιβολία για το πως έπρεπε να περάσουν το μισάωρο που μόλις είχε στη διάθεση της η Ντίτριχ έως ότου ξεκινήσει η παράσταση της.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο, έτσι δεν είναι», της είπε, για να την οδηγήσει σε ένα από τα υπνοδωμάτια του Λευκού Οίκου, σε αυτό που ο ίδιος έχει περιέγραψε ο ίδιος ως «αδέξια δίοδο». Το «ξέρετε κύριε πρόεδρε, δεν είμαι και τόσο νέα», μετατράπηκε γρήγορα σε «πρόσεξε τα μαλλιά μου, έχω παράσταση». Η υπόθεση είχε… τελειώσει σε 20 λεπτά και ο Κένεντι είχε τόσο ενδιαφέρον για το μετά που αποκοιμήθηκε.

Η Ντίντριχ τον ξύπνησε γιατί δεν ήξερε πως να βγει από το Λευκό Οίκο και τότε την ρώτησε αν είχε κάνει σ…ξ με τον πατέρα του. «Όχι», απάντησε ψευδώς η Ντίτριχ. «Πάντα ήξερα ότι ο πουτ… γιος έλεγε ψέματα», αντέδρασε ο Κένεντι, σύμφωνα με το Vanity Fair.

Μίμι Άλφορντ 

JFK, ο άπιστος: 10 διάσημες ερωμένες του πιο «κακού παιδιού» που πέρασε απ’ το Λευκό Οίκο

Λίγες ημέρες αφότου η 19χρονη Μίμι Άλφορντ ξεκίνησε την πρακτική της στο γραφείο του Λευκού Οίκου, γνώρισε τον Κένεντι στην πισίνα του συγκροτήματος. Την προσκάλεσε για ποτό μετά τη λήξη του ωραρίου της και ύστερα από ολιγόλεπτη συζήτηση την ξενάγησε στα δωμάτια του Λευκού Οίκου.

Στα απομνημονεύματα της, η Άλφορντ έγραψε ότι η πρώτη σ…ξουαλική εμπειρία της και ότι ήταν σε «κατάσταση σοκ» μετά από αυτήν. Ανέφερε επιπλέον ότι η «αποπλάνηση» της από τον Κένεντι ήταν για τον ίδιο σα να «έκανε το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο». Ήταν η αρχή μιας 18μηνης σχέσης των δύο, κατά τη διάρκεια της οποίας η Άλφορντ τον αποκαλούσε πάντα «κύριε πρόεδρε».

Ακόμα και όταν την έπεισε να κάνει στοματικό έρωτα σε έναν από τους υπαλλήλους της πισίνας…

Τζούντιθ Κάμπελ Έξνερ 

JFK, ο άπιστος: 10 διάσημες ερωμένες του πιο «κακού παιδιού» που πέρασε απ’ το Λευκό Οίκο

Γνωρίστηκαν μέσω του Φρανκ Σινάτρα, του οποίου η Τζούντιθ Κάμπελ Έξνερ ήταν πρώην ερωμένη. Αργότερα θα γινόταν το κορίτσι και του διαβόητου αρχινονού της σικελικής μαφίας στο Σικάγο, Σαμ Τζιανκάνα. Το ειδύλλιο τους ξεκίνησε το 1960 σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας, όπου εμφανιζόταν ο Σινάτρα.

«Ηταν σαν κάθε νεύρο και κάθε μυς σε όλο το σώμα του να έχει επικεντρωθεί πάνω σου. Η προσοχή που έδειχνε ήταν κάτι το απίστευτο, γρήγορα θα συνειδητοποιούσα ότι ο Τζακ Κένεντι ήταν ο καλύτερος ακροατής στον κόσμο», έχει γράψει η Έξνερ στα απομνημονεύματά της. «Ήταν όμως τόσο μα τόσο απερίσκεπτος», έχει αναφέρει επίσης για τον Κένεντι, αποκαλύπτοντας επιπλέον ότι απέβαλε το παιδί που κυοφορούσε από αυτόν.

Έλεν Ρόμετς

JFK, ο άπιστος: 10 διάσημες ερωμένες του πιο «κακού παιδιού» που πέρασε απ’ το Λευκό Οίκο

Έχοντας τη φήμη της «Ελίζαμπεθ Τέιλορ των φτωχών» η 27χρονη Ανατολικογερμανίδα έφτασε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στις ΗΠΑ φακελωμένη ως κομμουνίστρια. Δεν απασχόλησε όμως τις Αρχές των ΗΠΑ για τις… πεποιθήσεις της, αλλά για το σουξέ που είχε στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της θητείας του Κένεντι.

Την Άνοιξη του 1963 παρέστη ως ένα από τα πιο περιζήτητα call girl σε «γυμνά πάρτι» στην πισίνα του Λευκού Οίκου, κάνοντας επανειλημμένα σ…ξ με τον πρόεδρο. Εν τέλει αποτέλεσε… θύμα της μεγάλης «επιτυχίας» της. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο Μπόμπι Κένεντι φρόντισε να απελαθεί, φοβούμενος τις διαρροές και αποκαλύψεις στον Τύπο ενόψει της επερχόμενος εκστρατείας του JFK για επανεκλογή.

Μπλέιζ Σταρ 

JFK, ο άπιστος: 10 διάσημες ερωμένες του πιο «κακού παιδιού» που πέρασε απ’ το Λευκό Οίκο

Η διάσημη pole dancer γνώρισε τον Κένεντι το 1954 όταν πέρασε μια βόλτα από το strip club «Crossroads», περιοδεύοντας ως βουλευτής στο Μέριλαντ. Σε μια διαφημιστική περιοδεία του 1989 για την ταινία «Blaze», περιέγραψε τη σ…ξουαλική απόδοση του JFK ως «πολύ γρήγορη και πολύ άγρια», προσθέτοντας γενναιόδωρα ότι «ήξερε ακριβώς τι χρειαζόταν χαμηλά μια γυναίκα, οπότε δεν του έπαιρνε πολύ χρόνο».

Η Σταρ προσκλήθηκε στο Λευκό Οίκο το 1962, αλλά απέδωσε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία «να βρεθώ στο Lincoln Room» στην επικείμενη πυραυλική κρίση στην Κούβα.

Μέρι Πίντσοτ Μέγιερ

JFK, ο άπιστος: 10 διάσημες ερωμένες του πιο «κακού παιδιού» που πέρασε απ’ το Λευκό Οίκο

Ήταν ίσως η πιο μυστηριώδης σχέση του Κένεντι, καθώς διατηρούσε ερωτική επαφή μαζί του ενώ ήταν παντρεμένη με πράκτορα της CIA.

Ήταν θορυβώδης ειρηνίστρια και στενή φίλη του διαπρέποντα ψυχολόγου του Χάρβαρντ Τίμοθι Λίρι, υπέρμαχου της έρευνας και της χρήσης LCD. Ένα χρόνο έπειτα από τη δολοφονία του προέδρου, εκτελέστηκε κι εκείνη εν ψυχρώ, σε δρόμο της Τζορτζτάουν, με τον δράστη να παραμένει άγνωστος έως και σήμερα.

Η μία θεωρία είναι ότι τιμωρήθηκε για την επιρροή που άσκησε με τις ιδέες της στον πρόεδρο, η άλλη ότι ήξερε τόσα που έπρεπε κάποιοι να της κλείσουν για πάντα το στόμα.

Πάμελα Τέρνερ

JFK, ο άπιστος: 10 διάσημες ερωμένες του πιο «κακού παιδιού» που πέρασε απ’ το Λευκό Οίκο

Ούτε το προσωπικό της πρώτης κυρίας ήταν εκτός βεληνεκούς του… ξάγρυπνου βλέμματος του προέδρου, καθώς η Πάμελα Τέρνερ ήταν γραμματέας της Τζάκι Κένεντι. Την είχε προσλάβει η ίδια κατόπιν δικής του παραίνεσης και η Πάμελα δεν το ξέχασε ποτέ…

Η σ…ξουαλική σχέση τους ξεκίνησε το 1961, όταν εκείνη ήταν 21 ετών, και διήρκεσε δύο χρόνια, γνωρίζοντας μεγάλες πιένες όταν η Τζάκι έλειπε από τη δουλειά.

Τζιν Τίρνεϊ – Ηθοποιός

JFK, ο άπιστος: 10 διάσημες ερωμένες του πιο «κακού παιδιού» που πέρασε απ’ το Λευκό Οίκο

Ακόμα και πρόταση γάμου δέχτηκε ο Κένεντι από την καλλονή του Hollywood, η οποία παράτησε τον σύζυγό της, σχεδιαστή Ολεγκ Κασίνι, όταν τον γνώρισε, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, το 1948. Ο νεαρός τότε JFK φέρεται να της απάντησε ότι λόγω των μεγάλων πολιτικών φιλοδοξιών του ήταν αδύνατο να παντρευτεί μια ηθοποιό.

Η Τζιν Τίρνεϊ επέστρεψε στο σύζυγό της και ο Κένεντι έχασε μία… ψήφο. Χρόνια αργότερα η ηθοποιός αποκάλυψε ότι στις εκλογές του 1962 ψήφισε τον Ρίτσαρντ Νίξον…

Γκουνίλα Βον Ποστ

JFK, ο άπιστος: 10 διάσημες ερωμένες του πιο «κακού παιδιού» που πέρασε απ’ το Λευκό Οίκο

Στην αυτοβιογραφία της «Αγάπη, Τζακ», η Σουηδέζα αναφέρει ότι ο JFK είχε τηλεφωνήσει στον πατέρα της, λέγοντας του ότι αν δεν είχε να σκεφτεί την πολιτική σταδιοδρομία του θα είχε χωρίσει την Τζάκι για να παντρευτεί την κόρη του. Φαίνεται ότι ήταν μια σχέση με κάτι πιο βαθύ, αφού μολονότι πέρασαν μόλις ένα απόγευμα μαζί και είχαν ως ενθύμιο μόνο ένα φιλί κράτησαν επαφή για δύο χρόνια έως ότου συναντηθούν ξανά.

Όταν γνωρίστηκαν ο Κένεντι είπε στην Γκουνίλα ότι θα παντρευόταν σε τρεις εβδομάδες. «Περιμένουμε δύο χρόνια για αυτό. Μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό και θέλω να σε κάνω ευτυχισμένη», της είπε, όπως αναφέρει η ίδια, όταν τη συνάντησε ξανά ως (έγγαμος) πρόεδρος και την οδήγησε φυσικά στο κρεβάτι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ