Ροδόνερο: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δημοφιλές rose water

Υπάρχει μια μακρά παράδοση για το ροδόνερο, που χρησιμοποιείται στην ιατρική, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και άλλων περιοχών της Μέσης Ανατολής, ήδη από τον 7ο αιώνα.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι οι φυλές της Βόρειας Αμερικής, όπως οι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας και δρα ως φράγμα κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας, των χημικών και άλλων φυσικών ρύπων.

Έτσι, τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχονται στο ροδόνερο προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος μας από διάφορες βλάβες.

Το ροδόνερο έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετηθεί στο δέρμα για να απαλύνει τον ερεθισμό που προκαλείται από καταστάσεις, όπως το έκζεμα και η ροδόχρους ακμή.

Επίσης, το ροδόνερο δρα ως αναστολέας κατά της ελαστάσης και της κολλαγενάσης, οι οποίες είναι αμφότερες επιβλαβείς για το δέρμα.

Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει στο να καταπραΰνει το δέρμα και να μειώσει την ερυθρότητα, καθώς επίσης και να δράσει ως αντιγηραντικό προϊόν μειώνοντας την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων.

Παρενέργειες

Ένα άτομο μπορεί να εφαρμόσει προϊόντα από τριαντάφυλλο τοπικά βάζοντας μια μικρή ποσότητα – περίπου όσο το μέγεθος ενός νομίσματος – στο χέρι του, ως αρχική δοκιμή. Εάν δεν υπάρχει ανεπιθύμητη ή αλλεργική αντίδραση εντός 24 ωρών, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια και αλλού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να έχει αντίδραση στο ροδόνερο λόγω μιας ιδιαίτερης και συχνά άγνωστης ευαισθησίας στο προϊόν.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

καύση

ερυθρότητα

ερεθισμό

Εάν κάποιος εμφανίσει κάποια από αυτές τις αντιδράσεις μετά τη χρήση ροδόνερου, θα πρέπει να ενημερώσει αμέσως ένα γιατρό, καθώς μπορεί να είναι ένδειξη λοίμωξης ή αλλεργικής αντίδρασης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here