Εμβολιασμός: Αυξημένη η κινητικότητα στα νέα ραντεβού – Πόσα κλείστηκαν την τελευταία εβδομάδα


Περίπου 200.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό την προηγούμενη εβδομάδα με τους 60.000 να είναι νέοι 18-25 ετών

Εντονη κινητικότητα στο κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμό καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα έκλεισαν ραντεβού περίπου 200.000 συμπολίτες μας, με τους 60.000 από αυτούς να είναι στην ηλικιακή ομάδα 18-25.

Ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, θα έχουμε φτάσει στο επιθυμητό ποσοστό εμβολιασμού στον πληθυσμό ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας.

Συμπλήρωσε δε πως τις τελευταίες μέρες, περίπου 45.000 πολίτες καθημερινά μπαίνουν στο σύστημα και κλείνουν ραντεβού για το πρώτο εμβόλιο.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, δήλωσε ότι την επόμενη βδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρα και υπενθύμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για αυτή την ηλικιακή ομάδα, είναι η γονική συναίνεση. Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα δίνεται θα ανακοινωθούν την επόμενη Δευτέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ