Παραισθήσεις πυρετού : Όσα πρέπει να γνωρίζετε


Η φροντίδα κάποιου που είναι άρρωστος και πυρετός μπορεί να είναι μια ανησυχητική εμπειρία – ειδικά εάν είναι πολύ νέος, πολύ μεγάλος ή ευάλωτος σε προκλήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος. Το άγχος μπορεί να κλιμακωθεί εάν το άτομο αρχίσει να βλέπει και να ακούει πράγματα που δεν είναι πραγματικά εκεί. Οι ψευδαισθήσεις συμβαίνουν μερικές φορές όταν οι άνθρωποι έχουν υψηλούς πυρετούς.

Τις περισσότερες φορές, οι ψευδαισθήσεις του πυρετού υποχωρούν από μόνες τους καθώς ο πυρετός μειώνεται, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και πότε πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν τα συμπτώματα δεν βελτιωθούν.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις παραισθήσεις του πυρετού

  • Ο πυρετός είναι ένα σημάδι φλεγμονής και είναι μέρος της ανοσολογικής απόκρισης του σώματος. Συνοδεύεται συχνά από ρίγη και εφίδρωση. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν επίσης αποπροσανατολισμό, παράξενα όνειρα, επιληπτικές κρίσεις και ψευδαισθήσεις με πυρετό.
  • Από μόνες τους, οι ψευδαισθήσεις πυρετού δεν είναι επικίνδυνες, παρόλο που μπορεί να είναι τρομακτικές.
  • ις περισσότερες φορές, αυτές οι ψευδαισθήσεις περιλαμβάνουν την προβολή εικόνων ή την ακρόαση ήχων που δεν υπάρχουν έξω από το μυαλό του ατόμου. Περιστασιακά, οι άνθρωποι έχουν παραισθήσεις στις οποίες αισθάνονται, δοκιμάζουν ή μυρίζουν πράγματα που δεν είναι πραγματικά.
  • Ενώ οι ψευδαισθήσεις δεν είναι επικίνδυνες, η θεραπεία της ασθένειας που προκαλεί τόσο πυρετό όσο και ψευδαισθήσεις μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Διαταραχές που μπορούν να προκαλέσουν πυρετό και παραισθήσεις

  • Οι ψευδαισθήσεις πυρετού συνήθως περνούν μέσα σε λίγα λεπτά. Εάν η σύγχυση, το παραλήρημα και οι παραισθήσεις δεν εξαφανιστούν, είναι σημαντικό να λάβετε ιατρική περίθαλψη.
  • Το παραλήρημα, ο πυρετός και οι ψευδαισθήσεις έχουν συσχετιστεί με COVID-19Αξιόπιστη πηγή σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο πυρετός και οι ψευδαισθήσεις μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα για άτομα με νόσο του Αλτσχάιμερ .

Λοιμώξεις εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού

  • Η μηνιγγίτιδα είναι μια φλεγμονή του νωτιαίου μυελού που προκαλείται από βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη.

Ακολουθεί βίντεο για να αντιμετωπίσετε τον πυρετό

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ