Κύπρος: Ανεμβολίαστοι οι 9 στους 10 που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό


Νέα έξαρση καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο, η οποία επηρεάζει το ποσοστό θετικότητας και τον αριθμό αναπαραγωγής.

Την ίδια ώρα, την εβδομάδα που διανύουμε, σημειώνεται καθημερινή αύξηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID, καθιστώντας απαραίτητη τη λήψη δράσης για προστασία του Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας Κύπρου, η πλειονότητα των θετικών περιστατικών (πέραν του 91%) είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Την ανησυχία εντείνει, ταυτόχρονα, το γεγονός ότι από την ιχνηλάτηση διαπιστώνεται η ύπαρξη εστιών κρουσμάτων σε χώρους αυξημένου συγχρωτισμού, όπως είναι τα μπαράκια, τα κλαμπ, οι χώροι εστίασης, οι χώροι διασκέδασης, αλλά και σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι γάμοι, οι συναυλίες και τα πάρτι αποφοίτησης και γενεθλίων. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία από τα νοσηλευτήρια δημιουργούν προβληματισμό, αφού τα 9 στα 10 άτομα που εκδηλώνουν σοβαρή συμπτωματολογία και νοσηλεύονται δεν έχουν εμβολιαστεί.

Με τις αποφάσεις που έλαβε στις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις του, το Υπουργικό Συμβούλιο στοχεύει στην ενίσχυση της προσπάθειας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, ώστε το συντομότερο να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο ανοσίας στην κοινότητα. Την ίδια ώρα, σεβόμενο το δικαίωμα για ασφαλή κοινωνικοποίηση τόσο των ατόμων που επέλεξαν να εμβολιαστούν όσο και των ατόμων που επέλεξαν να μην το πράξουν, το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε σε ενέργειες, ώστε να διασφαλίσει ότι θα συνεχιστεί η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της επιλογής τους.

Σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, έως και τις 6 Ιουλίου έχει λάβει την 1η δόση του εμβολίου το 65,6% του πληθυσμού, ενώ το 53,9% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα.

Μέχρι στιγμής και για εμβολιασμούς που θα διεκπεραιωθούν τις επόμενες εβδομάδες, έχουν προγραμματιστεί περίπου 49,500 ραντεβού για εμβολιασμό. Η Πύλη Εμβολιασμού παραμένει στη διάθεση όλων των πολιτών ηλικίας 16 ετών και άνω και προτρέπονται οι πολίτες να προχωρήσουν σε διευθέτηση του εμβολιασμού τους, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους και συμβάλλοντας στη συλλογική προσπάθεια για προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ