Έβρος: Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στη Λευκίμη

Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ από το πρωί του Σαββάτου έχουν σηκωθεί ξανά τα εναέρια μέσα για να ελέγξουν τις ενεργές εστίες.

Η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λευκίμη Έβρου, η οποία είχε σαν συνέπεια να εισηγηθεί η Πυροσβεστική την εκκένωση του οικισμού, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Πλεον, οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, ενώ από το πρωί του Σαββάτου έχουν σηκωθεί ξανά τα εναέρια μέσα (δυο πετζετέλ κι ένα ελικόπτερο) για να ελέγξουν τις ενεργές εστίες και να περιορίσουν το μέτωπο.

Σημειώνεται ότι στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν, από εδάφους, 24 οχήματα και 90 πυροσβέστες, όπως επίσης και τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε παρθένο δάσος, που «συνορεύει» και με το μοναδικό σε βιοποικιλότητα δάσος της Δαδιάς.

Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχθηκε, νωρίτερα, το ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο Beriev Be-200. Συνέδραμαν λόγω του δύσβατου του εδάφους στα βόρεια της Λευκίμμης, εκτός του Beriev Be-200 και 2 Πετζετέλ, και ένα αεροπλάνο ΕΡΙΚΣΟΝ που έφτασε από την Θεσσαλονίκη, ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη πραγματοποιούσε συνεχείς και στοχευμένες ρίψεις, σε μια προσπάθεια να ανακοπούν τα μέτωπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here