Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 94


Ο απολογισμός από την κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα στα τέλη Ιουνίου αυξήθηκε σε 94 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, οι οποίες σημειώνουν ότι η ταυτοποίηση των σορών περιπλέκεται όσο περνάει ο καιρός.

Μεταξύ των σορών, 83 έχουν ταυτοποιηθεί αλλά αυτή η διαδικασία “γίνεται όλο και πιο δύσκολη όσο περνάει ο καιρός”, διευκρίνισε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, την 19η ημέρα των ερευνών.

Και παρότι 22 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, “μπορεί άνθρωποι που πέθαναν να παραμένουν στον κατάλογο των αγνοουμένων μέχρι να αναγνωριστούν”, εξήγησε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η αναγνώριση των σορών “είναι πολύ μεθοδική και ευαίσθητη (διαδικασία) και παίρνει χρόνο”, πρόσθεσε η Λιβάιν Κάβα, καλώντας τις οικογένειες να έχουν υπομονή.

Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιούνται στον χώρο όπου κατέρρευσε το 12ώροφο κτίριο από την αστυνομία και τους ιατροδικαστές της κομητείας, οι οποίοι συγκρίνουν τον γενετικό κώδικα των ανθρωπίνων υπολειμμάτων με δείγματα του γενετικού υλικού που ελήφθησαν από τις οικογένειες των αγνοουμένων.

Όσο για την εκκαθάριση του σημείου από τα συντρίμμια, σημειώνει “μεγάλη πρόοδο”, δήλωσε σήμερα η δήμαρχος χωρίς να δώσει ωστόσο ημερομηνία για το τέλος των επιχειρήσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ