Κορονοϊός – Γκάγκα: «Μετατρέψαμε πάλι κλινικές – Οι νέοι νοσηλευόμενοι θα χρειαστούν ΜΕΘ»


Η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία», Ασημίνα (Μίνα) Γκάγκα ανέφερε πως, στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ.

Η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία», Ασημίνα (Μίνα) Γκάγκα και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκαγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον έχουμε πολλές εισαγωγές. Μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει ξανά σε κλινικές covid»

Όπως είπε η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας, είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ. Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό όρος σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη.

Όπως ανέφερε πολλοί από τους νέους σε ηλικία ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας, ενώ πρόσθεσε ότι από την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, πλήττονται και τα παιδιά και αν όπως είπε χαρακτηριστικά αρρωστήσουν 10.000 κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.«Φορώντας μάσκες είμαστε πιο ασφαλής αλλά η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ είναι μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών η κ. Γκάγκα κάλεσε τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και να ακούσουν τις συμβουλές τους

Αναφερόμενη στους αρνητές εμβολίων και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα είπε ότι είναι ανησυχητικό φαινόμενο και τόνισε ότι οι άνθρωποι που θέλουν να λύσουν απορίες υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου, όμως αν κάποιος δεν θέλει να ακούσει τότε είναι πολύ δύσκολο να τον πείσεις. «Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο να μην βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ