8 Αυγούστου 2022

Κοτόπουλο : Δείτε πόσες πρωτεΐνες έχει

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις της φυσικής κατάστασης, επειδή είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών . Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης, όπως η οικοδόμηση μυών, η διατήρηση μυών και η απώλεια λίπους .

Ωστόσο, το κοτόπουλο διατίθεται σε διάφορα κομμάτια, όπως στήθος, μηροί, φτερά και κνήμες. Κάθε κομμάτι περιέχει μια διαφορετική ποσότητα πρωτεΐνης, λίπους και θερμίδων, έτσι κάθε λειτουργεί καλύτερα για διαφορετικούς σκοπούς.

Στήθος κοτόπουλου
  • Το στήθος κοτόπουλου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια κοτόπουλου.
  • Ένα μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα (172 γραμμάρια) περιέχει 54 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό ισούται με 31 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια .
  • Ένα στήθος κοτόπουλου έχει επίσης 284 θερμίδες ή 165 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Το 80% των θερμίδων προέρχεται από πρωτεΐνες, ενώ το 20% προέρχεται από λίπος .
  • Το στήθος κοτόπουλου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των bodybuilders και εκείνων που θέλουν να χάσουν βάρος. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλές θερμίδες σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε περισσότερο κοτόπουλο χωρίς να ανησυχείτε για την κατανάλωση πάρα πολλών θερμίδων.

Μηρός κοτόπουλου: 13,5 γραμμάρια πρωτεΐνης

  • Ο μηρός κοτόπουλου είναι ένα άλλο δημοφιλές κομμάτι κρέατος που είναι ελαφρώς φθηνότερο από το στήθος κοτόπουλου.
  • Ένας μη δέρμα χωρίς κόκαλα, μαγειρεμένος μηρός κοτόπουλου (52 γραμμάρια) περιέχει 13,5 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό ισούται με 26 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια .
  • Οι μηροί κοτόπουλου έχουν επίσης 109 θερμίδες ανά μηρό ή 209 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Το 53% των θερμίδων προέρχεται από πρωτεΐνες, ενώ το 47% προέρχεται από λίπος .
  • Είναι ενδιαφέρον ότι οι μηροί κοτόπουλου έχουν ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα από το στήθος κοτόπουλου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πόδια του κοτόπουλου είναι πιο ενεργά και περιέχουν περισσότερη μυοσφαιρίνη. Αυτό το μόριο βοηθά στην παροχή ενεργών μυών με οξυγόνο και επίσης τους καθιστά πιο κόκκινο .
  • Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι το σκοτάδι των μηρών κοτόπουλου τους δίνει μια πιο χυμώδη γεύση.

Ακολουθεί βίντεο για το κοτόπουλο

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ