Σιγκαπούρη: Σοκ από τη δολοφονία 13χρονου από 16χρονο –Με τσεκούρι που είχε προμηθευτεί στο ντερνετ


Ένας 16χρονος μαθητής κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 13χρονου τον οποίο δεν γνώριζε, σε ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει τη Σιγκαπούρη. 

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν χθες στο γυμνάσιο όπου έγινε το έγκλημα, εντόπισαν το πτώμα του 13χρονου αγοριού στην τουαλέτα. Στο χώρο υπήρχε και ένα τσεκούρι το οποίο κρατήθηκε ως αποδειχτικό στοιχείο.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, τα δύο αγόρια δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Μετά το τραγικό συμβάν, το γυμνάσιο River Valley ένα απο τα πιο διακεκριμένα της χώρας, αποκλείστηκε με τους μαθητές εγκλωβισμένους στις αίθουσες να στέλνουν μηνύματα πανικού στους γονείς και φίλους τους.

Κάποιοι από αυτούς υποστήριξαν πως είδαν ένα άτομο να περιφέρεται στους διαδρόμους με ένα τσεκούρι στο χέρι.
Οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις τους, όταν ο φερόμενος δράστης είχε πλέον συλληφθεί.

Στο 16χρονο απαγγέλθηκε κατηγορία για φόνο, που επισύρει και τη θανατική ποινή στη Σιγκαπούρη. Παρόλα αυτά, καθώς είναι ανήλικος ενδέχεται αντί για τη θανατική ποινή να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Οι εισαγγελείς αιτήθηκαν την προφυλάκιση του νεαρού για την ψυχιατρική του αξιολόγηση, υποστηρίζοντας πως είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, το 2019.

Η προκαταρκτική έρευνα έδειξε πως ο κατηγορούμενος είχε αγοράσει το τσεκούρι ονλάιν .

Το συμβάν έχει προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις, σε μία χώρα που έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο και τα περιστατικά βίας στα σχολεία είναιεξαιρετικά σπάνια.

Εγκαινίασε δημόσιο διάλογο για τη σχολική ασφάλεια και την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά και για την αγορά αντικειμένων από το διαδίκτυο που μπορούν να αποδειχτούν φονικά όπλα, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ