Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση Κεραμέως – Φίλη στο νομοσχέδιο για το νέο σχολείο

Η επίθεση Φίλη στην υπουργό Παιδείας και η απάντηση της Νίκης Κεραμέως.

Η αναφορά του Νίκου Φίλη στα τρία παιδιά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκάλεσε την άμεση αντίδραση της.

Η κυρία Κεραμέως ζήτησε σε αυστηρό τόνο να διαχωρίζεται η προσωπική ζωή του καθενός από την πολιτική αντιπαράθεση.

«Η ρητορική που χρησιμοποιήσατε κ. Φίλη ανήκουν στην κατηγορία των ρητορικών που θέλουμε να καταπολεμήσουμε. Εμείς θέλουμε να εδραιώσουμε την ισότητα των φύλων. Όταν επικαλείστε την μητρική μου ιδιότητα για να διατρανώσετε την αντίθεσή σας με την πολιτική του υπουργείου τότε ο πολιτικός μας πολιτισμός δέχεται πλήγμα. Μου θυμίζετε κ. Φίλη τον διάδοχό σας, τον κ. Γαβρόγλου που είχε πει ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από μαθηματικά. Το παράδειγμά σας είναι ενδεικτικό για το τι δεν πρέπει να αναφέρουμε στα παιδιά μας», ανέφερε η υπουργός παιδείας.

Λίγο νωρίτερα στη Βουλή υπήρξε ο εξής διάλογος:

Ν. Φίλης: Λυπάμαι. Έχετε δύο μικρά παιδία που όταν μεγαλώσουν θα μάθουν ότι όταν ήταν μικρά η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημό σας… Πέρυσι η βάση για την Αρχιτεκτονική ήταν 10, φέτος έγινε 16,43. Ποιος αποκλείει τα παιδία; Και σήμερα αυτό το παιδί δεν μπαίνει στο Μετσόβιο και στο Αριστοτέλειο.

Ν. Κεραμέως: Μπαίνει σε άλλες Σχολές Αρχιτεκτονικής

Ν. Φίλης: Βάλτε το μαχαίρι μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας! Είστε και μητέρα μικρών παιδιών

Ν. Κεραμέως: Δεν έχω κάνει καμία αναφορά στην οικογένειά σας. Σας παρακαλώ ανακαλέστε

Β. Διγαλάκης (πρόεδρος): παρακαλώ να μην υπάρξουν άλλες αναφορές σε οικογένειες μελών της επιτροπής

Ν. Φίλης: ίσως ήταν λάθος αλλά με παρέσυρε η υπουργός που μας είχε πει ότι όταν γεννήθηκε το παιδί της πρώτα είπε μπαμπάς και Μητσοτάκης και μετά όλα τα άλλα

Ν. Κεραμέως: τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν

Ν. Φιλης: είστε απαράδεκτη. Έχετε μαχαίρι και το περιτυλίγετε με ψεύτικες δημοσκοπήσεις

Η απάντηση του Νίκου Φίλη

Υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει προσωπική αντιπαράθεση, αλλά διατεθειμένος να αποσύρει την αναφορά στην οικογένεια της υπουργού εμφανίστηκε ο Νικος Φίλης, υποστηρίζοντας:

«Πολιτικά αντιπαρατιθέμεθα. Ως υπουργός κάθε ημέρα που έπαιρνα αποφάσεις δεν ξεχνούσα ότι εκεί στην αίθουσα υπάρχει ένα παιδί που μπορεί να είναι το δικό μου και άρα η απόφασή μου μπορεί να το βλάψει. Αρα έχει σημασία για τον πολιτικό να αντιλαμβάνεται πως όταν λαμβάνει αποφάσεις μπορούν αυτές να πλήττουν τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα. Είπα τι θα πείτε στα παιδιά για την αποτρόπαια πράξη σας, σφαγής 20 χιλ παιδιών από τα πανεπιστήμια. Αν αυτό θεωρείτε ότι προσβάλει τα παιδία σας καμία αντίθεση να το αποσύρω. Αλλά έχετε δώσει δικαίωμα να αναφερόμαστε στα παιδιά σας όταν είπατε σε συνέντευξή σας πως όταν γεννήθηκαν πρώτα είπαν μπαμπάς και Μητσοτάκης. Ο σεβασμός εκ μέρους μου είναι σαφής και δεδομένος. Και απαιτώ το ίδιο να υπάρχει και από την άλλη πλευρά. Αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός να μου ζητήσει συγγνώμη για θέμα που με αφορούσε. Εσείς λοιπόν δώσατε την δυνατότητα να κάνω αυτή την αναφορά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ