Folli Follie : Στην τελική ευθεία οι προσπάθειες για ένταξη σε καθεστώς εξυγίανσης


Σε κομβικό σημείο εισέρχεται η προσπάθεια επαναφοράς της Folli Follie στην κανονικότητα, ύστερα από το σκάνδαλο που έφερε την εταιρεία ένα βήμα πριν από την πτώχευση. 

Η νέα διοίκηση, η οποία ορίστηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με δικαστική συνδρομή καλείται μέσα στο επόμενο διάστημα να «κλείσει» τις τελευταίες εκκρεμότητες για την ένταξη της εταιρείας σε καθεστώς εξυγίανσης που θεωρείται μονόδρομος για την επιβίωσή της, καθώς προβλέπει γενναίο «κούρεμα» των υποχρεώσεών της (περίπου 70%) και μεταβίβαση σε νέο ιδιοκτήτη (τους ομολογιούχους).

Προτεραιότητα δίδεται στην προσαρμογή της συμφωνίας αναδιάρθρωσης στις «επιταγές» του πτωχευτικού δικαστηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Folli Follie εργάζεται από κοινού με τους νομικούς της συμβούλους και εκτιμάται πως σύντομα θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει τις αλλαγές ενώπιων της Δικαιοσύνης, ώστε να εξασφαλίσει το «πράσινο φως» για την υπαγωγή της εταιρείας στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιουνίου το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κάλεσε την εταιρεία να απαλείψει από τη συμφωνία αναδιάρθρωσης τους όρους για άρση κατασχέσεων και δεσμεύσεων κινητής και ακίνητης περιουσίας της που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της ποινικής εμπλοκής των προφυλακισμένων Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου. Πρόκειται για την οικογένεια των βασικών μετόχων της Folli Follie, οι οποίοι κατηγορούνται πως ενορχήστρωσαν το μεγαλύτερο «σκάνδαλο» στη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία της χώρας.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται και η αναθεώρηση του business plan, – το οποίο αποτελεί μέρος της συμφωνίας αναδιάρθρωσης – μετά την αρνητική απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για τις μετοχές της Dufry.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως σύντομα θα υπάρξει «λευκός καπνός», καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους προχωράνε θετικά. Η εταιρεία υπολόγιζε πως από τη ρευστοποίηση των μετοχών της Dufry θα έβαζε στα ταμεία της περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα οποία θα συνέβαλαν στην επανεκκίνησή της.

Ο «κύκλος των εκκρεμοτήτων» θα κλείσει με τον ορισμό του ειδικού εντολοδόχου από τη Δικαιοσύνη, ο οποίος θα αναλάβει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου αντί των μετόχων της Folli Follie που αρνούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία αναδιάρθρωσης (σύμφωνα με το άρθρο 101 παρ. 3 του ΠτΚ).

Η έγκριση της γενικής συνέλευσης είναι απαραίτητη για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία αναδιάρθρωσης. Πηγές με γνώση της υπόθεσης θεωρούν πως το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει εκδοθεί η δικαστική ετυμηγορία επί του συγκεκριμένου θέματος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ