Γερμανία: Αγνοούμενοι και τραυματίες από την έκρηξη στο Λεβερκούζεν


Πυκνοί μαύροι καπνοί και προειδοποιήσεις για «ακραίο κίνδυνο» από τις αρχές μετά την έκρηξη στο Λεβερκούζεν.

 

Πέντε είναι οι αγνοούμενοι και αρκετοί οι τραυματίες μετά την έκρηξη που συγκλόνισε βιομηχανικό πάρκο στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας την Τρίτη, υψώνοντας πυκνούς καπνούς στον ουρανό, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η έκρηξη έλαβε χώρα στις 9.40 πμ (τοπική ώρα), προκαλώντας πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις στο Chempark, βιομηχανικό πάρκο για εταιρείες χημικών, μεταξύ των οποίων η Bayer και η Lanxess, όπως ανέφερε η Currenta, που διαχειρίζεται το Chempark.

Σύμφωνα με την Currenta, πολλοί ήταν οι τραυματίες, εκ των οποίων τουλάχιστον δύο σοβαρά, και πέντε οι αγνοούμενοι. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε.

Σειρήνες και μηνύματα συναγερμού στην εφαρμογή της γερμανικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας έκαναν λόγο για «ακραίο κίνδυνο».

Η φωτιά, μεταδίδει η BILD, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενη εγκατάσταση με εύφλεκτα υλικά, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

Η αστυνομία ζήτησε από τους γύρω κατοίκους να παραμείνουν εντός και να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες. Η Currenta είπε πως θα έπρεπε να κλείσουν επίσης τα συστήματα κλιματισμού, ενώ γίνονταν μετρήσεις στον αέρα για πιθανά τοξικά αέρια.

Αυτοκινητόδρομοι είχαν κλείσει, και η αστυνομία ανέφερε πως οι οδηγοί θα έπρεπε να αποφεύγουν την περιοχή.

Πάνω από 30 εταιρείες λειτουργούν στο Chempark του Λεβερκούζεν, μεταξύ των οποίων οι Covestro, Bayer, Arlanxeo και Lanxess.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ