Σβάστικα σε ασανσέρ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταδίκη από Μπάιντεν και Μπλίνκεν


Ένας αγκυλωτός σταυρός βρέθηκε χαραγμένος σε ασανσέρ του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μια σβάστικα βρέθηκε τη Δευτέρα χαραγμένη σε ασανσέρ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κοντά στο γραφείο του ειδικού απεσταλμένου του για την παρακολούθηση και αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, όπως μετέδωσε πρώτο το Axios και στη συνέχεια πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σχολιάζεται ευρέως στις ΗΠΑ, καθώς θέτει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια στην «καρδιά» της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και το ενδεχόμενο στοιχείων αντισημιτισμού στην εικόνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην κυβέρνησή μου ή οπουδήποτε στον κόσμο. Εναπόκειται σε όλους μας να μην δώσουμε ασφαλές καταφύγιο στο μίσος και να αντισταθούμε στη μισαλλοδοξία όπου τη βρούμε» έγραψε σε tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, έστειλε email την Τρίτη σε όλο το υπουργείο, καταδικάζοντας τον βανδαλισμό. «Το μισαλλόδοξο γκράφιτι απομακρύνθηκε και το περιστατικό αυτό θα διερευνηθεί» σημείωσε, προσθέτοντας πως «όπως μας υπενθυμίζει επώδυνα αυτό, ο αντισημιτισμός δεν είναι ένα απομεινάρι του παρελθόντος. Εξακολουθεί να αποτελεί δύναμη στον κόσμο, ακόμα και κοντά στην πατρίδα. Και είναι απεχθής. Δεν έχει θέση στις ΗΠΑ, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ή οπουδήποτε αλλού. Και πρέπει να είμαστε ακούραστοι ως προς την αντίσταση σε αυτόν και στην απόρριψή του».

«Στους Εβραίους συναδέλφους μας: Να γνωρίζετε πόσο ευγνώμονες είμαστε για τις υπηρεσίες σας και πόσο περήφανοι είμαστε που είμαστε συνάδελφοί σας» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Axios, CNN

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ