Πέτρος Φιλιππίδης: Με ποιους θα είναι στη φυλακή


Στις φυλακές της Τρίπολης θα μεταφερθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απόφαση της ανακρίτριας να κριθεί προφυλακιστέος

Στις φυλακές της Τρίπολης θα μεταφερθεί την Τετάρτη ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέος μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις

Οι πρώτες καταγγελίες για τον ηθοποιό έγιναν, στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo, από τις συναδέλφους του Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη και αφορούσαν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε χρόνο που τα φερόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Όμως, στον φάκελο που παρέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά ηθοποιών από συναδέλφους τους υπήρχαν οι τρεις καταγγελίες που τελικά έφεραν τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώπιον ανακριτή και εν τέλει στη φυλακή.

Ο κατηγορούμενος κατά την παροχή εξηγήσεων μέσω υπομνήματος στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε σχετικά με τις καταγγελίες της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, ότι ήταν εκείνη που προκαλούσε προβλήματα στη ζωή του.

«Είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική. Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δε της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση, τόσο εμένα όσο και την σύζυγό μου» ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Ποιοι θα είναι οι συγκρατούμενοι του Πέτρου Φιλιππίδη

Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της σωφρονιστικής πολιτικής, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, προχώρησε στον διαχωρισμό των φυλακών, ανάλογα με τα εγκλήματα που διαπράττονται. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγινε τον Ιανουάριο του 2021.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Στις Φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση.

Ο δράστης συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κήρυξε -ομόφωνα- ένοχο τον κατηγορούμενο για τον βιασμό και την αποπλάνηση μιας 14χρονης, τον βιασμό ενός 15χρονου και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου. Επίσης, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προσέλκυσης ανηλίκου μέσω Διαδικτύου και για προμήθεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Στις Φυλακές Τρίπολης εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

Σε βάρος του, είχε ασκηθεί βαρύτατη ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το χρονικό της προφυλάκισης – Τι είπε μόλις άκουσε την απόφαση

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, ο γνωστός ηθοποιός φέρεται να σοκαρίστηκε από την εξέλιξη αυτή στην υπόθεσή του καθώς ο ίδιος δεν περίμενε να οδηγηθεί στη φυλακή. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα πρώτα λόγια του ηθοποιού, φαίνεται πως ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν…».

Στις 12 το μεσημέρι της 9ης Απριλίου ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε ραντεβού με τον εισαγγελικό λειτουργό Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος του είχε αποστείλει κλήση για παροχή εξηγήσεων σχετικά με τις καταγγελίες των τριών γυναικών, που αφορούν μία περίπτωση βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού. Ενώπιον του εισαγγελέα προσήλθε συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον ηθοποιό, καθώς ο ίδιος επέλεξε να μην εμφανιστεί, όπως είχε το δικαίωμα σε εκείνο το στάδιο της έρευνας. Ο πελάτης του πήρε προθεσμία 15 ημερών για να απολογηθεί.

Με πολυσέλιδο υπόμνημα έδωσε τις εξηγήσεις του στην Εισαγγελία, καθώς ο ίδιος δεν μετέβη στον εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο, αλλά κατέθεσε τις εξηγήσεις του γραπτώς μέσω του δικηγόρου του. Παράλληλα, ζήτησε να εξεταστούν μάρτυρες υπέρ του.

«Θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας, από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή το θεατρικό γίγνεσθαι», υποστήριξε ότι έπεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης στην απολογία που κατέθεσε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ