Ιδεολογική και πολιτική σύγκρουση με την κυβέρνηση επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ

O ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αναδείξει τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες που έχει με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα μεγάλα θέματα.

Να αναδείξει τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες που έχει με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα μεγάλα θέματα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει στους πολίτες ότι στη πραγματικότητα συγκρούονται δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια για το σήμερα και το αύριο της χώρας.

Καθ’ όλη τη περίοδο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοίμαζε την δική του εναλλακτική πρόταση εξουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για τη σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Από τη μία η Νέα Δημοκρατία, που βασίζεται στις συνταγές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, κολλημένη στις ξεπερασμένες νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές εμμονές περασμένων δεκαετιών. Από την άλλη το κόμμα του, που εκφράζει την ανάγκη για μία πιο δίκαιη κοινωνία, στηριγμένη σε ένα εντελώς διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, στη Κουμουνδούρου αποφάσισαν να χτυπάνε με δύναμη και ξεχωριστά την κάθε κυβερνητική επιλογή, με σκοπό να την αποδομούν πλήρως πολιτικά και ιδεολογικά, έτσι ώστε να καταφέρουν να πείσουν τους πολίτες πως όλα όσα υποστηρίζουν δεν τα λένε για τα μάτια του κόσμου, αλλά γιατί όντως βρίσκονται στον αντίποδα των κυβερνητικών επιλογών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής αποτελεί η παραμονή της προ ημερών συζήτησης του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Εκεί, οι φίλοι και οι εχθροί του Αλέξη Τσίπρα περίμεναν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί με σφοδρότητα εναντίον του πρωθυπουργού για το ζήτημα ορισμένων περιουσιακών στοιχείων του, που κατά την Κουμουνδούρου δεν έχουν δηλωθεί στα πόθεν έσχες του.

Όμως, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίμησε να κάνει μία ομιλία βασισμένη αποκλειστικά και μόνο στα θέματα Παιδείας, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξε την σε βάθος διαφορετική προσέγγιση του κόμματος του στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, εστιάζοντας στον ταξικό χαρακτήρα των επιλογών του υπουργείου Παιδείας και στην πεποίθηση του αυτές στοχεύουν στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε χθες στην ομιλία της για το νέο ασφαλιστικό σύστημα και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως οι εισφορές των νέων ασφαλισμένων «γίνονται αντικείμενο χρηματιστηριακού τζόγου, ρίσκου και κερδοσκοπίας». Συμπλήρωσε, επίσης, πως στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι οι εισφορές τους θα επενδύονται σε παράγωγα, υπενθυμίζοντας πως «είναι νωπές οι μνήμες του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, χωρίς να αποκλείονται και οι μη ρυθμισμένες αγορές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ