Ρωσία: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από 24 Ρώσους διπλωμάτες να φύγουν από τη χώρα, αφού έληξαν οι βίζες τους

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ γνωστοποίησε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον ζήτησε από 24 Ρώσους διπλωμάτες να φύγουν από τη χώρα μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, αφού έληξαν οι βίζες τους.

Ο Ανατόλι Αντόνοφ δεν διευκρίνισε αν το αίτημα αυτό ήταν απόρροια κάποιας συγκεκριμένης διένεξης. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

«Σχεδόν όλοι τους θα φύγουν χωρίς να αντικατασταθούν επειδή η Ουάσινγκτον αυστηροποίησε αιφνιδιαστικά τις διαδικασίες έκδοσης βίζας» είπε ο Αντόνοφ σε συνέντευξή του στο περιοδικό National Interest.

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον διαφωνούν εδώ και πολύ καιρό σε μια σειρά ζητημάτων και οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι πιστεύει πως ο Ρώσος ομόλογός του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι «αδίστακτος». Η ένταση εκτονώθηκε κάπως μετά τη συνάντηση των δύο προέδρων, στις 16 Ιουνίου.

«Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και θα μπορέσουμε να ομαλοποιήσουμε τη ζωή των Ρώσων και των Αμερικανών διπλωματών στις ΗΠΑ και τη Ρωσία με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας», είπε ο Αντόνοφ.

Ο Ρώσος πρεσβευτής είπε επίσης ότι ελπίζει να συνεχιστεί ο διάλογος που ξεκίνησε πρόσφατα μεταξύ των δύο χωρών για θέματα κυβερνοασφάλειας. Εναλλακτικά, μπορούμε να συζητήσουμε τις κυβερνοαπειλές στα συστήματα ελέγχου των όπλων και άλλα», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ