Κορονοϊός: «Βόμβα» από Σκουτέλη – «Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χειρότερα»

Ανησυχητικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού από το μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιο Σκουτέλη

Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων χαρακτήρισε «πολύ άσχημα τα νούμερα» όσον αφορά τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους στην Ελλάδα αλλά συμπλήρωσε ότι «πλησιάζουμε» στην κορυφή.

Ωστόσο ο ίδιος εκτίμησε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα χειρότερα».

«Αλλά μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε» υποστηρίζοντας ότι «όσο έρχεται η άνοιξη θα βλέπουμε βελτίωση.

Για το λόγο αυτό ο κ. Σκουτέλης ζήτησε να εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει τις δηλώσεις της Αναστασίας Κοτανίδου για τη λειτουργία της επιτροπής των ειδικών είπε ότι «δεν έχουμε περιθώρια για αλλαγές μεγάλες και αυτοκριτικές. Πρέπει να ξεχάσουμε τις γκρίνιες και τις κριτικές».

Σχετικά με το lockdown και το Πάσχα ο κ. Σκουτέλης είπε ότι «με αυτά τα νούμερα δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά πρόβλεψη, όχι για τον Απρίλιο, αλλά ούτε για την άλλη εβδομάδα».

Από πλευράς του ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε γνωστό ότι το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 200% στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα είναι ήδη υψηλά αλλά δεν ανεβαίνει με τόσο γρήγορος ρυθμούς όσο στη Θεσσαλονίκη. «Γι’ αυτό θεωρώ ότι είμαστε κοντά στην κορύφωση» κατέληξε ο κ. Σαρηγιάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here