Τσάι και υγεία: Τα οφέλη του τσαγιού στην Υπέρταση

Τα οφέλη του τσαγιού είναι πολλά και πολύ σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό όπως αποδεικνύει η παρακάτω έρευνα και γι αυτό καλό θα είναι να μην λείπει από τις καθημερινές μας συνήθειες διότι πάντα πρέπει να φροντίζουμε οι συνήθειες μας να μας προσφέρουν μία υγιή ζωή.

 

Πιο συγκεκριμένα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Abbott της Κοπεγχάγης σε αρουραίους έδειξε ότι μπορεί να διασταλεί και μειώσει τις αρτηρίες ενεργοποιώντας το κανάλι ιόντων. Για να γίνει πράξη  το παραπάνω πείραμα στηρίχτηκε σε μία θεωρία που ήθελε τις κατεχίνες να μειώνουν την ενεργητικότητα των κυττάρων οπότε και να μην υπάρχει διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Η ιδιότητα του μαύρου και πράσινου τσαγιού  δρα καταλυτικά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και οφείλετε στις κατείχες που περιλαμβάνονται στο πράσινο και μαύρο τσάι και οι οποίες χαλαρώνουν τον λείο μυ που ευθυγραμμίζει τα αιμοφόρα αγγεία. Επίσης χρησιμοποιώντας εξελιγμένους υπολογιστές αλλά και δύο ειδών διαφορετικές κατεχίνες κατόρθωσαν να αποδείξουν ότι η κατεχίνη έχει την ιδιότητα να ανιχνεύει τις τάσεις αλλαγών, επειδή της επιτρέπετε να ανοίγει πιο εύκολα κατά την διεγερτική διαδικασία. Επίσης έχουν και αντιοξειδωτικές ιδιότητες με το μαύρο τσάι να είναι ακόμα πιο ισχυρό λόγω του ότι μειώνεται η οξείδωση του κατά την διάρκεια παρασκευής της ζύμης του.

 

Η παραπάνω ανακάλυψη θα μπορούσε να δράσει πολύ ελπιδοφόρα για την θεραπεία της  επιληπτικής εγκεφαλοπάθειας αφού μπορεί να εμπνεύσει για νέες και πολύ αποτελεσματικές  θεραπείες όπου στο μέλλον θα προλάβουν αλλά και κατευνάσουν τόσο σοβαρά θέματα.

Είδατε λοιπόν πως ένα ρόφημα τόσο δημοφιλή το οποίο μετράει 4.000 χρόνια  και είναι τόσο διάσημο τόσο στην Κίνα από όπου ξεκίνησε αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο  όπως το νερό μπορεί να φανεί και χρήσιμο για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών του ανθρώπινου οργανισμού αλλά και ως μέσο για να αποβάλλουμε τις τοξίνες και να κάνουμε τον εσωτερικό και εξωτερικό εαυτό μας να λάμψει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here