Λαχανικά: Εύκολοι τρόποι για να τα εντάξετε στη διατροφή σας

Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχά σε θερμίδες, τα λαχανικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής διατροφής. Μάλιστα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να γεμίζουμε το μισό μας πιάτο σε κάθε γεύμα με πολύχρωμα λαχανικά, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι προσλαμβάνουμε τις φυτικές ίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Γι’ αυτό ακολουθούν μερικοί εύκολοι και πρακτικοί τρόποι για να εντάξετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας:

  • Οργανωθείτε από το προηγούμενο βράδυ, ετοιμάστε μια μεγάλη πολύχρωμη σαλάτα και φυλάξτε τη σε ένα τάπερ ώστε να την έχετε την επόμενη ημέρα μαζί σας στη δουλειά. Έτσι, μόλις νιώσετε πείνα θα έχετε έτοιμο ένα θρεπτικό πιάτο.
  • Δοκιμάστε νέους τρόπους να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, στον ατμό, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα ή στο γκριλ και αναζητήστε νέες υγιεινές συνταγές με λαχανικά που σας φαίνονται νόστιμες.
  • Προμηθευτείτε κατεψυγμένα λαχανικά, καθώς αποτελούν μια γρήγορη και εύκολη λύση για εκείνες τις ημέρες που δεν προλαβαίνετε να βγείτε για ψώνια. Απλά, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν πρόσθετη σάλτσα ή βούτυρο.
  • Αναζητήστε την ποικιλία και χαρίστε χρώμα στο πιάτο σας, επιλέγοντας λαχανικά σε κόκκινο, πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα. Όχι μόνο δείχνουν υπέροχα, αλλά σας τροφοδοτούν και με διαφορετικά θρεπτικά συστατικά.

  • Μην ξεχνάτε τα κονσερβοποιημένα λαχανικά, γιατί είναι ακόμη μία πρακτική λύση, ωστόσο και πάλι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Προτιμήστε αυτά με την ένδειξη «μειωμένο νάτριο» ή «χωρίς πρόσθετο αλάτι».
  • Επιλέξτε μια σαλάτα όταν παραγγέλνετε απ’ έξω. Αντί να επιλέξετε ένα παχυντικό και ανθυγιεινό ορεκτικό, ξεκινήστε το γεύμα σας με μια χορταστική σαλάτα.
  • Προτιμήστε τα εποχιακά λαχανικά, γιατί είναι πιο νόστιμα, πιο οικονομικά και πιο θρεπτικά. Επισκεφτείτε τον μπακάλη σας ή τη λαϊκή της γειτονιάς σας και διαλέξτε τα αγαπημένα σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here