ΗΠΑ: Προς έγκριση από τον FDA η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού


Η απόφαση πάρθηκε τον Ιούλιο μετά από συνεδρίαση ομάδας συμβούλων στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , η οποία αιτήθηκε επιπλέον δόσεις για ανοσοκατεσταλμένους ενήλικες

Ο FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) στις ΗΠΑ είναι έτοιμος να τροποποιήσει σήμερα τις άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τον κορονοϊό για να επιτρέψει σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα να λάβουν μια τρίτη δόση.

Η απόφαση πάρθηκε τον Ιούλιο μετά από συνεδρίαση ομάδας συμβούλων στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , η οποία αιτήθηκε επιπλέον δόσεις για ανοσοκατεσταλμένους ενήλικες, στους οποίους το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ανεπαρκής, με αποτέλεσμα η ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμήσει παθογόνα μικρόβια, παράσιτα και ιούς να είναι περιορισμένη ή εντελώς απούσα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, παρά τον εμβολιασμό τους όλο και περισσότεροι ασθενείς εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι στον κορονοϊό, διότι μπορεί να μην έχουν αποτελεσματική ανοσολογική αντίδραση στα εμβόλια.

Περίπου το 2,7% των ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι ανοσοκατεσταλμένοι, μια ομάδα που περιλαμβάνει άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία καρκίνου, μεταμόσχευσης οργάνων ή νοσούν με HIV, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έγινε, τον Ιούλιο, η πρώτη χώρα που πρόσφερε ενισχυτικές δόσεις για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ηλικιωμένους.

Ακόμη, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να προσφέρουν τρίτες δόσεις από τον Σεπτέμβριο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε ένα μορατόριουμ στις αναμνηστικές δόσεις έως τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον για να επιτρέψει στις φτωχότερες χώρες να έχουν πρόσβαση σε δόσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ