Κορονοϊός – Προειδοποίηση Λινού: Η αναβολή εμβολιασμών με το AstraZeneca θα κοστίσει πολλές ζωές

«Τα άτομα στη χώρα μας, μεταξύ 60-69 ετών, είναι λίγο παραπάνω από 1.000.000, αν δεν εμβολιαστούν θα μιλάμε για πολλές χιλιάδες θανάτους», ανέφερε χαρακτηριστικά

Σε διευκρινήσεις αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca προχώρησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «παρότι έχουν υπάρξει τα θρομβο-εμβολικά επεισόδια από ότι γνωρίζω δεν είναι του ίδιου είδους και επομένως δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη αιτία, αλλά και παρόλα αυτά, δεν υπάρχει η πιθανότητα να είναι αιτία το εμβόλιο».

Σύμφωνα με τα όσα είπε η καθηγήτρια μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, η αναβολή των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο αναμένεται να κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

«Τα άτομα στη χώρα μας, μεταξύ 60-69 ετών, είναι λίγο παραπάνω από 1.000.000, αν δεν εμβολιαστούν θα μιλάμε για πολλές χιλιάδες θανάτους. Είναι ελάχιστοι οι Έλληνες που έχουν κάνει πλήρη εμβολιασμό, είναι πολύ μικρός αριθμός και σαφώς θα το ξέραμε αν έχει νοσήσει. Ο ιός έχει πολύ μεγάλη διασπορά… αν κάναμε τεστ όλοι, θα διαπιστώναμε ότι τα κρούσματα είναι περισσότερα, απλά είναι πολλοί οι συμπτωματικοί ή που το περνούν ελαφρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στη συνέχεια για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας η ίδια ανέφερε ότι πρέπει να αποφύγουμε:

  • Την κοντινή επαφή
  • Τους κλειστούς χώρους
  • και τους οι χώρους με συνωστισμό που δεν αερίζονται καλά.

«Το θέμα είναι να έχουμε εμβόλια, γιατί υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θέλουν να εμβολιαστούν σήμερα. Θα έπρεπε να απελευθερωθεί η πατέντα και να παραχθούν παντού. Ο αντίλογος είναι ότι δεν είχαμε εργοστάσια, αλλά τόσο διάστημα που έχει περάσει θα τα είχαμε φτιάξει… Να πιέσουμε για την απελευθέρωση της πατέντας. Με την πανδημία καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είμαστε άτρωτοι και ότι χρειαζόμαστε το σύστημα Υγείας και να το σκεφτόμαστε σοβαρά το τι γίνεται με την Α΄ βάθμια περίθαλψη και την πρόληψη», κατέληξε λέγοντας η κα Λινού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here