Νοσήματα σεξ: Αύξηση των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων

Πιο συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ακραία αύξηση ποσοστών HIV, υπατιτίδας Β ,αλλά και ιογενής υπατίτιδας και τα ποσοστά τρομάζουν τους ειδικούς.
Τα παγκόσμιος καταγεγραμμένα στοιχεία από τον οργανισμό ,αφορούν τις ηλικίες από 48-15 ετών και δείχνουν 357.000.000 μολύνσεις ατόμων από σεξουαλικώς  μεταδιδόμενα νοσήματα τα οποία κάνουν λοιμώξεις που χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, προκειμένου να αποφεύγχθουν αρνητικές εξελίξεις.
Αυτή η αλματώδη αύξηση των νοσημάτων, ανησυχεί πολύ τους μελετητές και τους κάνει να πιστεύουν ότι πρέπει να δράσουν ουσιαστικά για να καταφέρουν να αναχαιτίσουν την κατάσταση.
Οι τρόποι που σκέφτεται να δράσει είναι οι ακόλουθοι:
  1. Δημιουργία καμπάνιας με στόχο την πρόληψη του πληθυσμού κατά τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα. Διότι έτσι θα καταφέρει να ακουστεί και να τραβήξει την προσοχή πολλών πολιτών.
  2. Να βάλει κινητά κλιμάκια τα οποία θα διενεργούν τεστ για ανίχνευση των σεξουαλικών νοσημάτων μέσω των rapid test. Αυτή η προσπάθεια, σίγουρα θα βοηθήσει ώστε να ανιχνευθεί εγκαίρως μερίδα του πληθυσμού που πάσχει από κάποιο από αυτά αλλά δεν το γνωρίζει.
  3. Να προβάλει στους χώρους της εκδηλώσεις slide show που να εξηγούν την σωστή χρήση του προφυλακτικού. Επίσης πολύ χρήσιμο, επειδή θα ενημερώσει νεαρές ηλικίες που προφανώς δεν έχουν ιδέα για τρόπους πρόληψης της υγείας τους.
  1. Να υπάρχει συμβουλευτική ομάδα η οποία να απαντάει αλλά και να τονίζει τα θέματα πρόληψης.
  2. Να υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία να διαβαίνοντας σε ολόκληρο τον πληθυσμό.
Συμπέρασμα
Πραγματικά τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα είναι πολύ επικίνδυνα και αυτό οι επιστήμονες το κατανοούν και γι αυτόν τον λόγο προσπαθούν με όσα μέσα μπορούν να αναχαιτίσουν την ραγδαία εξάπλωση τους σε μια προσπάθεια διαφύλαξης του πληθυσμού.
Ακολουθεί βίντεο με για τα (ΣΜΝ)

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here