Αγρίνιο – Κορονοϊός: Kλειστή παραμένει η ΜΕΘ – Περιμένουν νέο κλιμάκιο για έλεγχο


Δεν θα επαναλειτουργήσει στις 23 Αυγούστου, όπως αρχικά αναμενόταν, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Αγρινίου 

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται εκ νέου η άφιξη κλιμακίου του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), όμως η ΜΕΘ δεν θα ανοίξει την Δευτέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω κλιμάκιο είχε επισκεφθεί ξανά το νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα για το απόλυτο της θνητότητας των ασθενών στη ΜΕΘ κορoνοϊού και συνέλεξε στοιχεία για τη λειτουργία της, χωρίς όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να βγάλει κάποιο πόρισμα.

Αργότερα μπήκε το «λουκέτο» στη ΜΕΘ, για συντήρηση, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ, η οποία όμως αντί να διαρκέσει μερικές ημέρες, κρατάει ακόμα κλειστή τη μονάδα περίπου ενάμιση μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται εξελίξεις από εβδομάδα, τόσο σχετικά με το άνοιγμα τη ΜΕΘ, όποτε και αν αυτό αποφασιστεί, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της.

Κανένας δεν γνωρίζει ακόμη αν η ΜΕΘ, όταν επαναλειτουργήσει, θα είναι αποκλειστικά και μόνο για περιστατικά κορoνοϊού ή θα λειτουργήσει σαν μία κανονική ΜΕΘ.

Εν κατακλείδι, το πρόβλημα παραμένει. Το νοσοκομείο Αγρινίου παραμένει χωρίς ΜΕΘ και η τοπική κοινωνία «βράζει» καθώς οποιοδήποτε περιστατικό χρήζει νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρέπει να μεταφερθεί εκτός Αιτωλοακαρνανίας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο που μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Πηγή: karvasaras.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ