Φωτιά στην Κάρυστο: Μεγάλη πυρκαγιά στον Φηγιά – Εκκενώθηκαν τουλάχιστον δύο οικισμοί


Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας πάνω από το Μαρμάρι στην περιοχή Φηγιάς του δήμου Καρύστου στη Νότια Εύβοια.

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική από τη φωτιά που εκδηλώθηκε μέσα στη νύχτα στον οικισμό Φηγιά στην Κάρυστο της Εύβοιας. Η πυρκαγιά έχει πάρει μεγάλη έκταση και γι’ αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και οικοδομικός συνεταιρισμός ιατρών. Σύμφωνα με το μήνυμα οι κάτοικοι των οικισμών αυτών κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Μαρμάρι.

Παραθεριστής που μίλησε στον ΣΚΑΙ είπε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω από τον οικισμό Φηγιά προσθέτοντας ότι η φωτιά «δυστυχώς έχει μπει στον οικισμό Κοκκίνη». Σύμφωνα με τον ίδιο στην περιοχή υπάρχει παρθένος δάσος.

Δείτε βίντεο από το μέτωπο της φωτιάς στον Φηγιά της Καρύστου στην Εύβοια

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες. Η Πυροσβεστική περιμένει να ξημερώσει ώστε να επιχειρήσουν και ενάερια μέσα.

Σημειώνεται ότι το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο.

Υπενθυμίζουμε, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου για φωτιά, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοια, ΠΕ Βοιωτία)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ