Εορδαία: Ηγούμενος δεν επιτρέπει τις μάσκες σε μοναστήρι – Έγραψε «οι λησταί τη φοράνε» σε πανό

Σάλος στην Εορδαία από την απόφαση ηγούμενου να απαγορεύει σε πιστούς να φοράνε μάσκα μέσα στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου

Απαγορευτικό για τη χρήση μάσκας μέσα στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου έβαλε ο ηγούμενους του μοναστηριού στην Εορδαία αναρτώντας, μάλιστα, και πανό στην είσοδο με τις φράσεις: «Απαγορεύεται η χρήση μάσκας εντός της Ιεράς Μονής» και «Μάσκα φορούν οι ληστές και όχι οι χριστιανοί».

Ο ηγούμενος Μάξιμος, αν και με την απόφασή του αυτή ουσιαστικά παραβιάζει τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία πρόσφατα κάλεσε τους ιεράρχες να τηρούν τα μέτρα που ανακοινώνουν οι επιστήμονες, υποστηρίζει ότι δεν καλεί τους ανθρώπους να μην φορούν γενικά μάσκα αλλά μόνο μέσα στο μοναστήρι, διότι εκεί ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας και όχι της πολιτικής.

«Αν το προσέξετε, απ’ έξω λέει απαγορεύεται η είσοδος, δεν λέει μην φοράτε μάσκα γενικά. Αφορά τη Μονή, η οποία διοικείται με νόμους εκκλησιαστικούς και όχι πολιτικούς. Αν εγώ έλεγα να μην πηγαίνετε στα σούπερ μάρκετ με μάσκες, εκεί θα επενέβαινα στους νόμους της πολιτείας. Για τη Μονή έχουμε κάθε δικαίωμα να ενεργούμε όπως μας λέει ο Θεός. Εγώ πάντως είμαι εδώ και ας έρθουν να μου κόψουν το κεφάλι. Εγώ τον Θεό φοβούμαι, όχι τους ανθρώπους. Μάσκες μέσα στην εκκλησία δεν επιτρέπονται» ανέφερε σε δηλώσεις του ο ηγούμενος της μονής στην Εορδαία.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι πριν από ένα χρόνο στο ίδιο μοναστήρι, ιερέας είχε διακόψει τη Θεία Λειτουργία, διότι μία 74χρονη γυναίκα φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here