Αφγανιστάν: Συγκινεί ο θρήνος της μητέρας 2χρονης που ποδοπατήθηκε – «Δεν κατάφερα να τη σώσω»


Αφγανιστάν: Η μητέρα του 2χρονου κοριτσιού περιέγραψε πώς «έφυγε» το παιδί της στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Για τον «απόλυτο τρόμο» που βίωσε όταν η μόλις 2 ετών κόρη της ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν μίλησε η μητέρα του μικρού κοριτσιού του ενός από τα θύματα του χάους που επικρατεί ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν τρόπο διαφυγής σε χώρες της Δύσης μπροστά στον τρόμο των Ταλιμπάν.

«Η καρδιά μου ματώνει. Ένιωθα να πνίγομαι και να προσπαθώ να κρατήσω από το χέρι το παιδί μου πάνω από την επιφάνεια του νερού» περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που έζησε η μητέρα του 2χρονου κοριτσιού. Όπως είπε στους New York Tiimes η γυναίκα, η οποία είναι πρώην εργαζόμενη σε αμερικανική οργάνωση στην Καμπούλ, βρισκόταν στο αεροδρόμιο μαζί με τον σύζυγό της, τους γονείς της που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, τις τρεις αδερφές της και έναν άλλο συγγενή τους προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μια θέση σε πτήση όταν το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να πιέζει.

Η ίδια αφού έχασε από τα μάτια της την κόρη της, προσπάθησε να τη βρει αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να την εντοπίσει νεκρή, ποδοπατημένη από τον όχλο. «Ένιωσα τον απόλυτο τρόμο. Δεν μπόρεσα να τη σώσω» είπε στους ΝΥΤ η μητέρα της 2χρονης.

Μιλώντας για το αδικοχαμένο παιδί της το χαρακτήρισε «γενναίο» μπροστά σε όλα όσα συνέβαιναν στο Αφγανιστάν. Όπως είπε όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί στη γειτονιά τους η ίδια είπε στο παιδί της ότι επρόκειτο για πυροτεχνήματα. «Το παιδί μου ήταν γενναίο. Όταν άκουγε πυροβολισμούς μου φώναζε απλά «πυροτεχνήματα».

Η γυναίκα λέει, τέλος, ότι τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της δεν έχουν καμία πρόθεση να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο λέγοντας ότι «προτιμώ έναν τιμημένο θάνατο στο σπίτι μου παρά έναν θάνατο με τέτοιο ατιμωτικό τρόπο»

Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΝΑΤΟ τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες εντός και περιμετρικά του αεροδρομίου της Καμπούλ, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων απομάκρυνσης πολιτών, αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την αφγανική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.

Τις εικόνες χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ αποτύπωσε ένα σοκαριστικό βίντεο που μετέδωσε το Skynews με τηναγωνιώδη προσπάθεια των ανθρώπων να φύγουν από τη χώρα με κάθε τρόπο, για να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν. Ενήλικες και μικρά παιδιά αναζητούν την ελπίδα, αλλά σε αυτή τους την προσπάθεια έφτασαν στο σημείο να ποδοπατηθούν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τη μοναδική «πύλη» προς την ελευθερία.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να βοηθήσουν όπως μπορούν, μεταφέροντας ακόμα και μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους έτσι ώστε να τα σώσουν. Η πλέον σπαρακτική εικόνα ήταν αυτή του Αμερικανού στρατιώτη που κρατούσε στα χέρια του ένα κοριτσάκι και είχε μείνει αποσβολωμένος να κοιτάζει το χάος γύρω του…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ