Σωματεία Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Αυτοί που μας χειροκροτούσαν τώρα μας πετούν στο δρόμο


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να βάλουν «φρένο» στην απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή εργασίας και «πάγωμα» μισθών, σε όλους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στο GRTimes, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ με έδρα την Αθήνα, Αναστάσιος Γιάνναρης, αύριο (2/9) οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11.

«Δεν έχουμε την παραμικρή εικόνα για το πόσοι έχουν εμβολιαστεί και πόσοι όχι, για το πόσοι θα βγουν σε αναστολή και πόσοι όχι και για να είμαι ειλικρινής δεν θέλουμε και να το μάθουμε. Εμείς δεν μπαίνουμε στην διαδικασία τέτοιων διαχωρισμών και όσο περνάει από το χέρι μας αυτό θα μείνει έτσι. Δεν θέλουμε κανένας να μείνει χωρίς δουλειά» ανέφερε στοGRTimes ο κ. Γιάνναρης.

Και πρόσθεσε ότι «από την αρχή της πανδημίας, το προσωπικό του ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε με όλες του τις δυνάμεις στις ανάγκες των καιρών και χωρίς άδειες προσπάθησε ανταποκριθεί. Βοηθήσαμε τον κόσμο, τρέξαμε σε όλα τα περιστατικά, χωρίς να λογαριάζουμε κίνδυνο ή όχι και εισπράξαμε ευχαριστώ και χειροκροτήματα. Σήμερα αυτοί που μέχρι πρότινος μας χειροκροτούσαν πετάνε κόσμο στο δρόμο και τον στέλνουν σπίτι του χωρίς δουλειά. Αυτό είναι αδικία».

Σε ερώτηση για το πως θα λειτουργήσει το ΕΚΑΒ κατά την τετράωρη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί για αύριο (2/9), ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ανέφερε πως «έχει οριστεί προσωπικό ασφαλείας. Πάντα ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν, είναι και θα είναι η ασφάλεια του πολίτη. Αυτή είναι που προέχει. Γι’ αυτό και αύριο θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να μην στερηθεί κανένας άνθρωπος της βοήθειά μας, εφόσον χρειαστεί».

Αύριο (2/9) συνεδριάζει το Σωματείο Εργαζομένων της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα αύριο (2/9) συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ – 2 Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για το πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα.

«Θα κινηθούμε στο ίδιο πλαίσιο. Θα διαπιστώσουμε την κατάσταση έτσι όπως αυτή θα ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο, να δούμε πόσοι είναι αυτοί που προβλέπεται να βγουν σε αναστολή εργασίας και εν συνεχεία ενδεχομένως να προχωρήσουμε σε στάσεις εργασίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, της Θεσσαλονίκης, Μάκης Δεβελόγλου.

Να σημειωθεί πάντως πως στο περιθώριο πρόσφατης κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, στο ΥΜΑΘ (23/8), ο κ. Δεβελόγλου είχε τονίζει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου «συνολικά 170 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα τεθούν εκτός εργασίας με συνέπεια να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες 16 από τα 24 ασθενοφόρα και με κίνδυνο να μην μπορούν να εξυπηρετούνται κλήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε όλον τον νομό».

Παράλληλα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, οι ανεμβολίαστοι φτάνουν τους 170, εκ των οποίων οι 120 είναι ενεργά πληρώματα και διασώστες. «Στο διάστημα που μεσολάβησε σίγουρα κάποιοι έχουν εμβολιαστεί, τον ακριβή αριθμό όμως και τα στοιχεία θα τα γνωρίζουμε αύριο μετά το συμβούλιο».

Πηγή: GRTimes

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ