Άγχος: Συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους και του στρες [vid]

Μεταξύ της δουλειάς, της οικογένειας και άλλων δεσμεύσεων, η ζωή μπορεί να είναι πολύπλοκη και να είστε συχνά κουρασμένες/οι. Το να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το άγχος σας χρειάζεται εξάσκηση, αλλά μπορείτε – και πρέπει να το κάνετε για να προλάβετε συναισθηματικές προκλήσεις και ψυχική φόρτιση.

Ακολουθούν εύκολοι και φυσικοί τρόποι για να κάνετε τη διαχείριση του στρες πιο εύκολη:

  • Άσκηση

Η τακτική άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας. Επιπλέον, η άσκηση θα βελτιώσει τη διάθεσή σας. Αλλά πρέπει να το κάνετε συχνά για να αποδώσει.

  • Χαλαρώστε τους μυς σας

Όταν είστε αγχωμένοι, οι μύες σας “τσιτώνουν”. Μπορείτε να τα χαλαρώσετε μόνοι σας το σώμα σας με:

  1. Διατάσεις
  2. Απολαμβάνοντας ένα μασάζ
  3. Κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο ή ντους
  4. Καλό ύπνο

 

  • Βαθιά αναπνοή

Το να σταματήσετε και να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές μπορεί να σας απομακρύνει αμέσως από την πίεση. Θα εκπλαγείτε πόσο καλύτερα θα νιώσετε μόλις το καταφέρετε. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα 5 βήματα:

Καθίστε σε μια άνετη θέση με τα πόδια σας στο πάτωμα. Ή μπορείτε να ξαπλώσετε. Κλείστε τα μάτια σας. Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα χαλαρωτικό μέρος. Πάρτε αργά βαθιές ανάσες μέσα και έξω. Κάντε το για 5 έως 10 λεπτά κάθε φορά.

  • Τρώτε καλά

Η καλά ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα γενικά. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ελέγξετε τις διαθέσεις σας. Τα γεύματά σας πρέπει να είναι γεμάτα λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη για ενέργεια. Και μην παραλείψετε κανένα. Η παράλειψη γευμάτος έχει βρεθεί ότι συνδέεται με κακή διάθεση που με τη σειρά της μπορεί πραγματικά να αυξήσει το άγχος.

  • Slow Down

Η σύγχρονη ζωή είναι τόσο γρήγορη, και μερικές φορές πρέπει απλώς να επιβραδύνουμε και να χαλαρώσουμε. Βρείτε μικρούς τρόπους στη μέρα σας για να το κάνετε αυτό. Για παράδειγμα:

Ρυθμίστε το ρολόι σας 5 έως 10 λεπτά μπροστά. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε πάντα στα ραντεβού σας με ανθρώπους και δραστηριότητες λίγο νωρίτερα και θα αποφύγετε το άγχος της καθυστέρησης.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here