Μαρία Φαραντούρη για Μίκη Θεοδωράκη: Ο μύθος Μίκης έστρεψε τα βλέμματα του κόσμου στην Ελλάδα [vid]


Η μεγάλη μουσικός Μαρία Φαραντούρη, γνωστή ερμηνεύτρια των τραγουδιών του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη που “χάραξε” την μουσική της πορεία.

“Τι να πεις για τον Μίκη. Ό,τι και να πούμε θα είναι ελάχιστο μπροστα σε αυτόν τον ογκόλιθο, σε αυτόν τον μύθο, σε αυτόν τον άνθρωπο” είπε συγκινημένη η μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη.

“Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Ελλάδα από όλο τον κόσμο, με την απώλεια του Μίκη όλοι αισθάνονται ότι έχασαν ένα συγγενή τους, ένα φίλο” ανέφερε η κα Φαραντούρη, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο Μίκης Θεοδωράκης “έχει μπει στη συλλογική μνήμη των ανθρώπων και στο εξωτερικό”.

Η κα Φαραντούρη ανέφερε επιπλέον ότι η “εποχή δεν παράγει ανθρώπους με τέτοιο ρομαντισμό, αγωνιστικότητα, ταλέντο και οράματα”, σημείωσε ωστόσο ότι ο “Μίκης θα μιλήσει στις νέες γενιές, οι οποίες και θα τον ανακαλύψουν”.

Ακολουθεί βίντεο:

Μαρία Φαραντούρη για Μίκη Θεοδωράκη: Η αποχαιρετιστήρια δήλωση τη μέρα του θανάτου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη

“Είχα τη χαρά και την τιμή να υπηρετήσω το μεγάλο του έργο, μια ολόκληρη ζωή, να μοιραστώ μαζί του συγκινητικές στιγμές, την επαφή με τόσους λαούς, τους αγώνες και την ιστορία τους, δίνοντας συναυλίες σε ελληνικά και παγκόσμια ακροατήρια.

Ο Μίκης είχε την τύχη πριν φύγει να ζήσει την αθανασία του.

Μας χάρισε το ωραίο ταξίδι, για αυτό θα είναι πάντα κοντά μας σαν να μην έφυγε ποτέ.

Με τη μουσική και τα τραγούδια του θα ενώνει τις καρδιές μας, θα μας ανοίγει καινούργιους κόσμους, όπως κάνει κάθε μεγάλη τέχνη που συνομιλεί με την εποχή της και την Ιστορία.

Μίκη μου, με τα χέρια-φτερά σου, όσο ζω θα σε βλέπω πάντα να διευθύνεις τα τραγούδια μας και τα όνειρά μας”, είχε γράψει χαρακτηριστικά η Μαρία Φαραντούρη την ημέρα του θανάτου του αείμνηστου μουσικού Μίκη Θεοδωράκη.

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Χιλιάδες έξω από τη Μητρόπολη για το ύστατο χαίρε

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πλήθος κόσμου, και η πολιτική ηγεσία της χώρας χαιρέτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης για ύστατη φορά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, πριν η σορός του μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, σύμφωνα με δική του επιθυμία.

Στον Ναό βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, ο Γιάννης Γκιόκας, η Αλέκα Παπαρήγα και το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ, Νικος Σοφιανός, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Όλγα Γεροβασίλη,η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ