CDC ΗΠΑ: Τα νέα κρούσματα COVID-19 τριπλασιάστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο

CDC ΗΠΑ: Η COVID-19 δεν κάνει διακοπές. Το Σαββατοκύριακο της εορτής της Εργασίας είδε πάνω από τρεις φορές τον αριθμό των νέων κρουσμάτων σε σχέση με το 2020 – σε μια εποχή που πολλοί πίστευαν ότι η πανδημία μπορεί να φτάνει στο τέλος της, σύμφωνα με νέα δεδομένα του Πανεπιστημίου John Hopkins. Καθώς οι 18 μήνες της πανδημίας έρχονται σε προοπτική, οι ειδικοί στην υγεία προσφέρουν μια μεγάλη δόση πραγματικότητας – ότι τα σχεδόν 40 εκατομμύρια κρούσματα COVID που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν μόλις το ένα τέταρτο της αληθινής στατιστικής.

 

Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν υπολογίσει ότι μόλις 1 σε κάθε 4,2 μολύνσεις COVID-19 είχαν αναφερθεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φτάσει σε ένα ορόσημο 40 εκατομμυρίων λοιμώξεων από κορωνοϊό. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται σταθερά, σύμφωνα με τους ερευνητές του John Hopkins, λόγω της ώθησης από το Σαββατοκύριακο των διακοπών του 2021 με νέο μέσο όρο επτά ημερών περίπου 137.999 νέα κρούσματα καθημερινά-περισσότερο από τρεις φορές υψηλότερα από τον αριθμό των 39.000 το Σαββατοκύριακο για την Ημέρα της Εργασίας 2020, ανέφερε το CNN.

Η αποκάλυψη 300% έρχεται καθώς τα νοσοκομεία σε πολλά κράτη που αγωνίζονται να διατηρήσουν τη λειτουργία τους εν μέσω έλλειψης κρεβατιών, ιατρικών προμηθειών και ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού – σκηνές που θυμίζουν το ύψος της πανδημίας την άνοιξη του 2020. Επί του παρόντος, μόλις το 53% των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων παιδιών ηλικίας έως 12 ετών, είναι πλήρως εμβολιασμέοι, μόλις πάνω από το 62% είχε τουλάχιστον μία δόση, υποδεικνύοντας ότι η νέα πρόσληψη εμβολίου COVID-19 επιβραδύνεται. Η ερευνητής και καθηγήτρια δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Μπράουν, Δρ Μέγκαν Ράννεϊ, δήλωσε στο CNN: “Όλοι που νοσηλεύονται δεν είναι εμβολιασμένοι.

Σε γενικές γραμμές σε όλη τη χώρα, δεν χρειάζεται να νοσηλεύουμε άτομα που έχουν πάρει και τις δύο δόσεις του εμβολίου”. “Αυτή είναι μια ασθένεια των μη εμβολιασμένων αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε. Μερικές από τις πολιτείες με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού είναι συνεπώς και εκείνες που αντιμετωπίζουν έλλειψη νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένης της Αλαμπάμα και του Μισισιπή – δύο πολιτείες όπου οι ΜΕΘ έχουν χωρητικότητα 90% και πάνω, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Η Γεωργία, το Αρκάνσας, το Τέξας και η Φλόριντα αιωρούνται ομοίως σε σχεδόν μέγιστη χωρητικότητα μεταξύ των ΜΕΘ τους.

Εν τω μεταξύ, οι ειδικοί περιμένουν με κομμένη την αναπνοή για μια ενίσχυση εμβολίου, ελπίζοντας ότι θα έρθει πριν εξαντληθούν τα αρχικά οφέλη όσων έχουν λάβει ήδη δύο δόσεις από την Pfizer ή τη Moderna ή μία από την Johnson & Johnson, να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετες δόσεις. Οι ενισχυτές του εμβολίου Pfizer έχουν ήδη εισαχθεί για τους ανοσοκατασταλμένους καθώς οι υγειονομικοί υπάλληλοι περιμένουν πρόσθετα δεδομένα για να υποστηρίξουν σχέδια για πρόσθετες δόσεις σε όλο τον γενικό πληθυσμό. Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Δρ Anthony Fauci, επιβεβαίωσε τον στόχο τους για ενίσχυση της διάθεσης στις 20 Σεπτεμβρίου, με την ελπίδα ότι τα δεδομένα της Moderna θα φτάσουν το εμβόλιο της Pfizer.

“Ελπίζαμε ότι θα πάρουμε και τους δύο υποψηφίους …” είπε ο Fauci στο CBS στο “Face the Nation” την Κυριακή. «Είναι νοητό ότι θα έχουμε μόνο έναν από αυτούς έξω». “Κάνουμε μελέτες αυτή τη στιγμή που είναι … μελέτες ανάμειξης και αντιστοίχισης”, είπε επίσης, προτείνοντας ότι τα εμβολιασμένα άτομα θα μπορούσαν δυνητικά να ανταλλάξουν παρόχους μεταξύ των θεραπειών mRNA της Pfizer και της Moderna. Αυτή η ιστορία πρωτοεμφανίστηκε στη New York Post Μέχρι να είναι διαθέσιμα αυτά τα δεδομένα, το CDC συνιστά στους ασθενείς να μείνουν με τους αρχικούς παρόχους εμβολίων. Ο Fauci πρόσθεσε, “Ας ελπίσουμε ότι, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μετρημένο σε μερικές εβδομάδες, θα έχουμε αυτά τα δεδομένα.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ