Ξεκίνησε ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί για τους οδηγούς


Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Ένα από τα κορυφαία γεγονότα της πόλης επέστρεψε νωρίς το πρωί της Κυριακής (12/9) μετά από μια διετία και από αυτή τη χρονιά θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

  

Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο «9ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Αθηνών», ο οποίος επέστρεψε στις ζωές μας έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια απουσίας λόγω των ποεριοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί το επίκεντρο του Ημιμαραθωνίου, καθώς μπροστά από τον χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη επί της Λεωφόρου Αμαλίας ξεκίνησε ο αγώνας, ενώ εκεί θα ολοκληρωθεί τόσο εκείνος, όσο και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων. Παράλληλα, εκεί θα γίνουν και οι απονομές.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου

Ακολουθεί τις οδούς: Εκκίνηση: Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη (ΜΑΣ), Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Aιόλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Πλατεία Συντάγματος – Αμαλίας (δεξιά) – Κόμβος Αμαλίας/Όλγας – πέρασμα στο ανοδικό ρεύμα της Αμαλίας (πλευρά Πύλης Αδριανού) – Αθ. Διάκου (αριστερά εσωτερικά) – Κόμβος Καλιρρόης/Βουλιαγμένης/Αρδηττού – Αρδηττού (αριστερά εσωτερικά) – Κόμβος Όλγας/Βασ. Κωνσταντίνου – συνέχεια ευθεία στη Βασ. Κωνσταντίνου (εσωτερική πλευρά Φωκιανού) – πέρασμα δεξιά στο ανοδικό ρεύμα της Βασ.Κωνσταντίνου στην Ερατοσθένους – Λ. Βασ. Σοφίας (εξωτερικά) – Μεσογείων (δεξιά) – Φειδιππίδου (αριστερά) – Κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Αλεξάνδρας (δεξιά εξωτερικά) – Κόμβος Αλεξάνδρας/Πατησίων – Πατησίων (δεξιά, πλευρά Κυψέλης) – αναστροφή στην Κεφαλληνίας – Πατησίων (πλευρά Σεπολίων) – Μάρνης (δεξιά) – 3ης Σεπτεμβρίου (αριστερά) – Ομόνοια – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Πατησίων (αριστερά προς Πατήσια, αντίθετα στην κυκλοφορία) – πέρασμα στο ρεύμα προς Πατήσια (εσωτερικά) στη Χαλκοκονδύλη – Αλεξάνδρας (δεξιά, εσωτερικά στην Πλατεία Αιγύπτου) – Αλεξάνδρας (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) – Κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ (δεξιά, στη μεσαία όδευση) – Βασ. Σοφίας (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) – Βασ. Κωνσταντίνου (εσωτερικά, πλευρά Κέντρου) – Βασ. Γεωργίου (δεξιά) – Ρηγίλλης (δεξιά) – Βασ. Σοφίας (αριστερά – Ακαδημίας (δεξιά) – Χαλκοκονδύλη – Πατησίων (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Τερματισμός: Αμαλίας, ΜΑΣ

Η εκκίνηση του αγώνα 5χλμ

Στις 10:45 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα δρόμου 5 χλμ. από την Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος των οδών Όθωνος και Μητροπόλεως), με κατεύθυνση την οδό Φιλελλήνων. Ο τερματισμός στη Λεωφόρο Αμαλίας (μπροστά στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη).

Η διαδρομή

Η διαδρομή των 5 χλμ ακολουθεί τις οδούς: Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) – στο φανάρι της Βασ. Όλγας (αριστερά) – Βασ. Κων/νου (αριστερά) – Κόμβος Hilton (αριστερά) – Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα ανόδου των αυτοκινήτων από Σύνταγμα προς Hilton) – Ακαδημίας (δεξιά) – Χαριλάου Τρικούπη (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό επί της Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 07:25 (χειρήλατα ΑμεΑ, αγώνας επίδειξης) και ακολούθησε στις 07:30) η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου. Και οι δυο εκκινήσεις θα δοθούν επί της Λεωφόρου Αμαλίας, στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η διεξαγωγή του αγώνα θα φέρει την Κυριακή (12/9) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Αναλυτικά όσα γνωστοποίησε η τροχαία Αττικής:

  1. Α. Την προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων), την Κυριακή 12/09/2021 και κατά τις ώρες 30΄ έως 13.30΄, στις κατωτέρω λεω- φόρους, οδούς και πλατείες περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Συγγρού και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστη- μίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλ- ληλη οδό. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 00΄ έως 16.00΄.

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Χαριλάου Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σόλωνος και της οδού Πανεπιστημίου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Πλατεία Ομονοίας.

Πλατεία Συντάγματος.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ρηγίλλης, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Μάρνης, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Βάθης και της οδού Πατησίων και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Πατησίων – 28ηςΟκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 00΄ έως 11.00΄.

3ης Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της οδού Ηπείρου, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού.

Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ησιόδου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Υμηττού και Αρδηττού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.

Αρδηττού σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Β. Κων/νου και της οδού Ρηγίλλης, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό, πλην της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.

Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Β. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, ρεύμα κυκλο- φορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Β. Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.

Λ. Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη.

Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου – Κοδριγκτώνος.

Πατησίων – 28ης Οκτωβρίου – Στουρνάρα.

Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).

Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου.

Λ. Βασ. Σοφίας – Κόκκαλη.

Λ. Βασ. Κων/νου – Ριζάρη.

  1. Α. Η διακοπή της κυκλοφορίας στις παραπάνω λεωφόρους, οδούς και πλατείες θα πραγματοποιείται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Β. Τα χρονικά διαστήματα των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, εφόσον οι κυ- κλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.

  1. Η Υ.Τ. Αθηνών να μεριμνήσει, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για την υλοποίηση της παρούσας.
  2. Από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, τη διαγράμμιση οδοστρωμάτων, καθώς και τις υποδείξεις – σήματα των Τροχονόμων, οι παραβάτες της Απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ