Τουρισμός Πανδημία: Η Αλάσκα θα προσφέρει εμβόλια covid -19 στους τουρίστες από την 1η Ιουνίου

Τουρισμός Πανδημία: Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να κάνουν τεστ covid -19, αλλά δεν είναι πλέον υποχρεωτικό Ο κυβερνήτης της Αλάσκας, Mike Dunleavy, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα εμβόλια covid -19 θα διατίθενται σε βασικά αεροδρόμια της πολιτείας από την 1η Ιουνίου, αποκαλύπτοντας σχέδια που στοχεύουν στην ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας του κράτους. Ο ΡεπουμπλικανόςDunleavy περιέγραψε σχέδια για μια εθνική εκστρατεία μάρκετινγκ με στόχο να προσελκύσει τουρίστες με χρήματα από την ομοσπονδιακή βοήθεια και είπε ότι η προσφορά εμβολίων είναι “πιθανώς ένας άλλος καλός λόγος να έρθει o τουρίστας στην πολιτεία της Αλάσκας το καλοκαίρι”.

Ο Dunleavy και άλλοι κρατικοί ηγέτες πιέζουν να επιτρέψουν στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια να επιστρέψουν στην Αλάσκα αφού οι περιορισμοί της covid -19 τους κράτησαν μακριά πέρυσι, πλήττοντας σκληρές επιχειρήσεις και κοινότητες, ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική Αλάσκα, που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον καλοκαιρινό τουρισμό.

Είπε ότι το κράτος δεν έχει αποκλείσει να μηνύσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως έχει η Φλόριντα, για το θέμα. Περίπου το 40% αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβόλιο στην Αλάσκα, ηλικίας 16 ετών και άνω, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον κρατικό υπουργείο υγείας, και οι αξιωματούχοι υγείας αναζητούν νέους τρόπους για να ενθαρρύνουν περισσότερα άτομα να εμβολιαστούν.

Η Αλάσκα ήταν η πρώτη πολιτεία που άφησε περιορισμούς σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να πάρει ένα εμβόλιο covid -19 όταν τον περασμένο μήνα άνοιξε την επιλεξιμότητα σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που ζουν ή εργάζονται στην πολιτεία.

Ο Heidi Hedberg, διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα εμβολίων. Είπε ότι το πρόγραμμα του αεροδρομίου θα προσφέρει τα εμβόλια δύο δόσεων Pfizer ή Moderna.

Ο Hedberg είπε ότι αξιωματούχοι ακούνε από άλλα κράτη ότι υπάρχει “μεγάλη διαθεσιμότητα εμβολίων”, οπότε αν οι ταξιδιώτες δεν είναι ακόμα στην Αλάσκα όταν έρθει η ώρα για τη δεύτερη δόση τους, μπορούν να παρακολουθήσουν μια κλινική ή με τον πάροχό τους όταν επιστρέψουν σπίτι, είπε. Θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι εάν η πρώτη τους δόση ήταν με το Pfizer, για παράδειγμα, ότι η δεύτερη δόση τους είναι επίσης μια λήψη του Pfizer, είπε ο Hedberg.

Το κράτος σχεδιάζει να προσφέρει εμβόλια σε αεροδρόμια στο Άνκορατζ, στο Fairbanks, στο Juneau και στο Ketchikan, με τις κλινικές εκτός της περιοχής ασφαλείας, είπε.

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.

Ο Hedberg είπε ότι αξιωματούχοι θα κάνουν «μαλακή διάθεση» στο αεροδρόμιο του Άνκορατζ για πέντε ημέρες στα τέλη Απριλίου, μεταξύ 5 μ.μ. και 2 π.μ., για να εργαστούν μέσω της εφοδιαστικής.

Το κράτος θα χρησιμοποιήσει έναν υπάρχοντα ανάδοχο για κινητές κλινικές για τη δοκιμαστική περίοδο, και θα ήταν για τους κατοίκους της Αλάσκας που ταξιδεύουν μέσα ή μέσω του αεροδρομίου, είπε.

Οι εμβολιασμοί θα ανοίξουν ευρύτερα, σε όσους διέρχονται από την 1η Ιουνίου, είπε. Οι κρατικοί αξιωματούχοι υγείας έχουν επίσης ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να κάνουν τεστ για την COVID-19, αν και το κράτος δεν το απαιτεί πλέον.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here