Λάδι καρύδας: Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας στα μαλλιά [vid]

Το λάδι καρύδας είναι ένα βρώσιμο λάδι που προέρχεται από καρύδες. Είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Οροί μαλλιών, μαλακτικά, σαμπουάν και προϊόντα ενυδάτωσης όλα ισχυρίζονται ότι βελτιώνουν τα μαλλιά χρησιμοποιώντας λάδι καρύδας.

Το λάδι καρύδας είναι ασφαλές για χρήση μόνο του ή ως συστατικό άλλων προϊόντων μαλλιών. Με λίγους πειραματισμούς, το λάδι καρύδας μπορεί να λειτουργήσει για μια μεγάλη ποικιλία τύπων μαλλιών.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μια σταγόνα ή δύο, να δείτε τα αποτελέσματα και στη συνέχεια να προσαρμόσετε ανάλογα την ποσότητα εάν είναι απαραίτητο. Τα άτομα με πυκνά μαλλιά πρέπει γενικά να χρησιμοποιούν περισσότερο λάδι.

  • Ενυδάτωση για τα ξηρά μαλλιά και την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής

Το λάδι καρύδας είναι κατάλληλο για διάφορους τύπους μαλλιών. Τα περισσότερα έλαια δρουν στην επιφάνεια της τρίχας, αλλά έρευνα δείχνει ότι το λάδι καρύδας διεισδύει βαθύτερα στον άξονα της τρίχας, γεγονός που μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και λεία.

Το λάδι γεμίζει τον άξονα των μαλλιών, κάνοντας τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή. Έχοντας ενυδατωμένα μαλλιά μπορεί να μειωθεί η ζημιά που ορισμένα προϊόντα, όπως σκληρά σαμπουάν και προϊόντα styling, μπορούν να κάνουν στα μαλλιά.

Τα άτομα με ξηρό τριχωτό της κεφαλής ή δερματικές παθήσεις που προκαλούν ξηρότητα, όπως το έκζεμα, μπορεί επίσης να επωφεληθούν από τις ενυδατικές δράσεις του ελαίου καρύδας. Όποιος έχει σοβαρή δερματική πάθηση θα πρέπει να μιλήσει με γιατρό πριν χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε νέο προϊόν.

  • Αποτροπή φριζαρίσματος

Τα μαλλιά φριζάρουν όταν το νερό μπαίνει στον άξονα της τρίχας, προκαλώντας της διόγκωση της τρίχας. Το λάδι καρύδας εμποδίζει τα μαλλιά να απορροφήσουν νερό, ειδικά σε υγρά κλίματα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του φριζαρίσματος.

Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά τείνουν να φαίνονται φριζαρισμένα, ακόμη και σε ξηρό καιρό. Καθώς το λάδι καρύδας μπορεί να διεισδύσει στον άξονα των μαλλιών, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξομάλυνση τους. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια σταγόνα ή δύο σε στεγνά μαλλιά, ειδικά πριν βγείτε έξω με υγρό καιρό.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here