Jair Bolsonaro: Σχεδιάζει να παραβιάσει την εντολή εμβολίου στη Νέα Υόρκη όταν θα μιλήσει στη Γ.Σ του ΟΗΕ

Jair Bolsonaro: Το «κακό παιδί» Jair Bolsonaro σχεδιάζει να αγνοήσει την εντολή εμβολιασμού της Νέας Υόρκης την επόμενη εβδομάδα Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, που δεν έχει εμβολιαστεί έναντι της Covid, Jair Bolsonaro, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα παρευρεθεί στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, αψηφώντας ουσιαστικά τις αρχές της πόλης που ανακοίνωσαν πρόσφατα απαιτήσεις απόδειξης εμβολιασμού για όλους τους παρευρισκόμενους ηγέτες και διπλωμάτες.

Ο πρόεδρος Jair Bolsonaro προφανώς σχεδιάζει να παραβιάσει την εντολή εμβολίου στη Νέα Υόρκη όταν θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη, αναφέρει η Guardian.

Είναι ο μόνος ηγέτης της G20 που είπε δημόσια ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού που έχει σκοτώσει σχεδόν 600.000 Βραζιλιάνους, αν και η απόφαση να τοποθετηθεί μια 100ετής διαταγή απορρήτου στα αρχεία εμβολιασμού του σημαίνει ότι πολλοί πολίτες αμφιβάλλουν για αυτόν τον ισχυρισμό.

Το AFP αναφέρει ότι πέρυσι, ο Μπολσονάρο είπε ότι θα ήταν ο «τελευταίος Βραζιλιάνος» που θα εμβολιαστεί, αφού μολύνθηκε με τον κορωνοϊό τον Ιούλιο του 2020. «Γιατί να εμβολιαστώ;» Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής μετάδοσης το βράδυ της Πέμπτης, ισχυριζόμενος ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων του ήταν τόσο υψηλά που ήταν περιττός ένας εμβολιασμός.

«Μόλις εμβολιαστούν όλοι, θα αποφασίσω για το μέλλον μου», πρόσθεσε ο Μπολσονάρο, χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του για να σκουπίσει τη μύτη του. Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας πρόκειται να συναντηθεί στον ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος. Ο πρόεδρος Jair Bolsonaro, ο οποίος είχε τον ιό πέρυσι, είπε ότι θα ήταν ο «τελευταίος Βραζιλιάνος» που θα εμβολιαστεί –

Το σύστημα τιμής του ΟΗΕ κατέρρευσε

Δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και υπουργοί Εξωτερικών, συνοδευόμενοι από αμέτρητους διπλωμάτες, πρόκειται να βρεθούν στη Νέα Υόρκη για την ετήσια συγκέντρωση υψηλού επιπέδου. Ο ΟΗΕ έχει θεσπίσει ένα σύστημα τιμής, στο οποίο το πέρασμα της ταυτότητας του ΟΗΕ κατά την είσοδό τους στην αίθουσα θεωρείται δήλωση ότι είναι πλήρως ανοσοποιημένοι. Τώρα λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι αρχηγοί κρατών μένουν μακριά από τη συνάντηση και στέλνουν μια δήλωση βίντεο για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η έδρα του ΟΗΕ στο Μανχάταν θεωρείται επίσης διεθνές έδαφος και δεν υπόκειται στους νόμους των ΗΠΑ. Ωστόσο, αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν δεσμευτεί προηγουμένως ότι θα τηρούν τις τοπικές και εθνικές οδηγίες όταν πρόκειται για την πανδημία, σύμφωνα με το Reuters. Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Αμπντούλα Σαχίντ ειδοποίησε τα 193 μέλη του ΟΗΕ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για την απαίτηση της πόλης να έχουν όλοι οι σύνεδροι την απόδειξη του εμβολιασμού, αλλά η Ρωσία διαμαρτύρεται για την απαίτηση που εισάγει διακρίσεις.

Αυτό οδήγησε τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες να λέει στο Reuters σε συνέντευξή του την Τετάρτη ότι η Γραμματεία του ΟΗΕ «δεν μπορεί να πει στον αρχηγό κράτους εάν δεν είναι εμβολιασμένος ότι δεν μπορεί να εισέλθει στα Ηνωμένα Έθνη». Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας «απειλεί» τη δημοκρατία: ομάδα δικαιωμάτων Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro (R) εξαπέλυσε φλογερές επιθέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο και το εκλογικό σύστημα της χώρας, προκαλώντας το Human Rights Watch να προειδοποιήσει ότι «απειλεί τον δημοκρατικό κανόνα» –

Ο Μπολσονάρο μπορεί να πυροβολεί τον εαυτό του στο πόδι Το να πυροβολήσεις τον εαυτό σου στο πόδι μοιάζει με το να δίνεις σε κάποιον αρκετό σκοινί και θα καταλήξει να κρεμαστεί – και αυτό μπορεί να συμβεί στον πρόεδρο της Βραζιλίας. Η απόφαση του Μπολσονάρο να καταργήσει τις εντολές του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλη δημόσια κριτική στη Βραζιλία και αυτό δεν θα βοηθήσει την εικόνα ή τη δημοτικότητά του, η οποία έχει μειωθεί.

«Απλώς μαντέψτε ποιος πολιτικός δεν έχει εμβολιαστεί και πρόκειται να εκθέσει τη χώρα και τους πολίτες του σε μια ακόμη διεθνή αμηχανία;» έγραψε στο Twitter η Έρικα Κοκάι, μια βουλευτής του αριστερού εργατικού κόμματος (PT). Ενώ ο Μπολσονάρο έκανε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση το 2019 που επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οτιδήποτε άλλο δεν άρεσε στον τότε πρόεδρο Τραμπ, φέτος, σχεδιάζει να προσπαθήσει να συμπαρασταθεί στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εξετάζοντας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, και η καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here