Άγχος Αντιμετώπιση: 4 δράσεις για την μείωση του άγχους που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι [vid]


  • Κάντε μια γρήγορη άσκηση

Οι γρήγορες εκρήξεις κίνησης ή άσκησης είναι υπέροχες εάν το άγχος σας σάς κάνει να νιώθετε νευρικοί ή σαν η καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα από το κανονικό. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένα σετ από 10 pushups ή sit-ups, ή αν επιλέξετε να τρέξετε μέσα στο σπίτι για 30 μόλις δευτερόλεπτα – μια έκρηξη σωματικής δραστηριότητας ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό σας, και ακόμη και αν είναι σύντομη, θα ενεργοποιήσει πολλούς νευροδιαβιβαστές, συμπεριλαμβανομένης της ντοπαμίνης, της σεροτονίνης και της νορεπινεφρίνης που είναι γνωστό ότι ενισχύουν τη διάθεσή σας και βοηθούν στην ανακούφιση από το άγχος.

  • Κινητοποιήστε τις αισθήσεις σας ή κάντε ακόμη καλύτερα κάτι με τα χέρια σας

Βγαίνοντας από το μυαλό σας και επιστρέφοντας στις αισθήσεις σας (σε αυτή την περίπτωση, στην αίσθηση της αφής σας) μπορεί να σας φέρει πίσω στο εδώ και τώρα. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την γρήγορη άσκηση. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Τι είναι ένα πράγμα που μπορώ να μυρίσω, ένα πράγμα που μπορώ να δοκιμάσω, ένα πράγμα που μπορώ να αγγίξω κ.λπ. Τούτο διότι, η ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων είναι μια καλή τεχνική γείωσης, πολύ απαραίτητης για τις στιγμές του άγχους.

  • Κάντε ένα μασάζ στον εαυτό σας

Εάν δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να ανακουφίσει την ένταση στους μύεςς σας, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Υπάρχουν αισθητικοί υποδοχείς στο δέρμα που στέλνουν μηνύματα στον εγκέφαλό μας, σηματοδοτώντας ότι είναι ασφαλές να χαλαρώσετε. Το μασάζ σας βοηθά επίσης να έχετε καλύτερη συνείδηση για το πού στο σώμα σας νιώθετε ένταση, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε συνειδητά αυτές τις περιοχές.

.

  • Χορέψτε σαν να μην σας βλέπει κανείς

Το να παίξετε την αγάπημένη σας μουσική και να αρχίσετε να κινείτε το σώμα σας σαν να μην σας βλέπει κανείς, μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει σαν ένα φυσικό παυσίπονο. Ενεργοποιεί επίσης το μυαλό και διεγείρει την έμπνευση.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ