Τροφές για μακριά μαλλιά: Superfoods που διεγείρουν την ανάπτυξη της τρίχας [vid]


Πολλοί άνθρωποι θέλουν δυνατά και υγιή μαλλιά, ειδικά καθώς μεγαλώνουν. Τα μαλλιά σας μεγαλώνουν περίπου 1,25 εκατοστά το μήνα και 15 εκατοστά το χρόνο. Το πόσο γρήγορα μακραίνουν εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία, η γενετική και η διατροφή. Αν και δεν μπορείτε να αλλάξετε παράγοντες όπως η ηλικία και η γενετική, η διατροφή είναι ένα πράγμα που έχετε τον έλεγχο. Μάλιστα η η κατανάλωση μιας διατροφής χωρίς τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Από την άλλη πλευρά, η ισορροπημένη διατροφή με τα σωστά θρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση λόγω κακής διατροφής.

Ακολουθούν τα καλύτερα 3 τρόφιμα που μπορείτε να φάτε για να προωθήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας

  • Αυγά

Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης και βιοτίνης, δύο θρεπτικών συστατικών που μπορεί να προωθήσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Η κατανάλωση επαρκούς πρωτεΐνης είναι σημαντική για την ανάπτυξη της τρίχας επειδή τα θυλάκια των τριχών αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνη. Η έλλειψη πρωτεΐνης στη διατροφή έχει αποδειχθεί ότι προάγει την τριχόπτωση. Από την άλλη, η βιοτίνη είναι απαραίτητη για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης μαλλιών που ονομάζεται κερατίνη, γι ‘αυτό και τα συμπληρώματα βιοτίνης κυκλοφορούν συχνά στην αγορά για την ανάπτυξη των μαλλιών. Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι η κατανάλωση περισσότερης βιοτίνης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της τριχοφυΐας σε άτομα με ανεπάρκεια βιοτίνης. Τα αυγά είναι επίσης μια μεγάλη πηγή ψευδαργύρου, σεληνίου και άλλων θρεπτικών συστατικών που κάνουν καλό στα μαλλιά.

  • Μούρα

Τα μούρα είναι γεμάτα με ευεργετικές ενώσεις και βιταμίνες που μπορεί να προωθήσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτές περιλαμβάνουν τη βιταμίνη C, η οποία έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των θυλάκων των τριχών από βλάβες από επιβλαβή μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Αυτά τα μόρια υπάρχουν φυσικά στο σώμα και το περιβάλλον. Για παράδειγμα, 1 φλιτζάνι (144 γραμμάρια) φράουλες παρέχει το 141% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C. Επίσης, το σώμα χρησιμοποιεί βιταμίνη C για να παράξει κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών για να αποτρέψει το να γίνουν εύθραυστα και σπασμένα.

  • Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα υγιές πράσινο λαχανικό που είναι γεμάτο με ευεργετικά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιταμίνες Α και C, τα οποία μπορεί να προωθήσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Η βιταμίνη Α βοηθά τους αδένες του δέρματος να παράγουν σμήγμα. Αυτή η λιπαρή ουσία βοηθά στην ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής για να διατηρηθούν τα μαλλιά υγιή. Ένα φλιτζάνι (30 γραμμάρια) σπανάκι παρέχει έως και το 54% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Α. Το σπανάκι είναι επίσης μια μεγάλη φυτική πηγή σιδήρου, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των μαλλιών. Ο σίδηρος βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα για να τροφοδοτήσουν το μεταβολισμό σας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την επιδιόρθωση. Επιπλέον, οι ελλείψεις σιδήρου συνδέονται με την τριχόπτωση.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ