Περιποίηση ποδιών: Φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από το νεκρό δέρμα στα πόδια


Το νεκρό δέρμα που σχηματίζεται στις φτέρνες σας είναι ο τρόπος που τα πόδια σας απολεπίζονται φυσικά και αποβάλουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το νεκρό δέρμα μπορεί να συσσωρευτεί λόγω έλλειψης υγρασίας εάν τα πόδια σας είναι συνεχώς σε κλειστά παπούτσια ή κάλτσες ή από την τριβή κατά το περπατήμα ή το τρέξιμο. Μπορεί επίσης να σχηματιστεί εάν δεν τα φροντίζετε τακτικά, δεν κάνετε απολέπιση ή δεν τρίβετε τις φτέρνες σας. Το νεκρό δέρμα στο κάτω μέρος του ποδιού σας μπορεί να φαίνεται ξηρό ή σκασμένο.

Πώς θα αποκτήσετε απαλά και λεία πόδια με φυσικά προϊόντα στο σπίτι

  • Ελαφρόπετρα

Η ελαφρόπετρα είναι μια φυσική πέτρα λάβας που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος και των κάλων από τα πόδια σας. Βουτήξτε την ελαφρόπετρα σε ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 10 λεπτά για να μαλακώσουν. Μετακινήστε απαλά την πέτρα με κυκλική ή πλάγια κίνηση γύρω από το πόδι σας για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα. Επικεντρωθείτε στην αφαίρεση του ανώτερου στρώματος του δέρματος και όχι ολόκληρης της περιοχής του νεκρού δέρματος, κάτι που θα βοηθήσει στην προώθηση του υγιούς κυτταρικού κύκλου. Απλώστε λοσιόν ή λάδι μετά για να μαλακώσετε τα πόδια σας. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ελαφρόπετρα σε τραυματισμένες ή πληγωμένες περιοχές.

  • Κερί παραφίνης

Το κερί παραφίνης είναι ένα μαλακό κερί που λιώνει σε μέση θερμοκρασία περίπου 51 ° C. Το κερί δεν πρέπει να είναι αρκετά ζεστό, καθώς μπορεί να κάψει ή να ερεθίσει το δέρμα σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε θεραπεία με κερί παραφίνης στο σπίτι. Αρκεί να λιώσετε το κερί σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια να το μεταφέρετε σε ένα μπολ για να βουτήξετε τα πόδια σας. Κατά τη διάρκεια θεραπείας με κερί παραφίνης, θα βουτήξετε τα πόδια σας στο κερί αρκετές φορές. Αφού εφαρμοστούν πολλά στρώματα κεριού, τυλίξτε τα πόδια σας με πλαστικό. Όταν το κερί σκληρύνει το κερί, μπορείτε να το αφαιρέσετε. Τυχόν νεκρό δέρμα στα πόδια σας θα αφαιρεθεί μαζί με το κερί.

Μη χρησιμοποιείτε κερί παραφίνης εάν:

  • έχετε κακή κυκλοφορία αίματος
  • έχετε εξάνθημα ή ανοιχτή πληγή στα πόδια σας
  • έχετε χάσει την αίσθηση στα πόδια σας, όπως από διαβητική νευροπάθεια

 

Εάν χρησιμοποιείτε κερί παραφίνης στο σπίτι, να είστε πολύ προσεκτικοί και να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του κεριού με ένα θερμόμετρο καραμελών.

  • Scrub με πλιγούρι βρώμης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλιγούρι βρώμης για να κάνετε ένα απολεπιστικό στο σπίτι για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα. Για να φτιάξετε το scrub, αναμείξτε ίσα μέρη πλιγούρι βρώμης με ροδόνερο ή γάλα για να κάνετε μια πάστα. Εφαρμόστε το scrub στα πόδια σας και αφήστε το να δράσει για έως 20 έως 30 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ποδιών για να κάνετε απολέπιση των ποδιών σας. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε τα πόδια σας να στεγνώσουν. Εφαρμόστε μια κρέμα ποδιών. Εκτελέστε αυτήν τη θεραπεία κάθε δεύτερη μέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ